Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 20:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvý skutočne teplý mesiac strávime vo vychladených kinosálach. Čakajú nás totiž filmy, ktoré sa oplatí vidieť na veľkom striebornom plátne

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo všetko môžete v jún zájsť do kina?

Ako už na Filmkulte býva zvykom, každý mesiac vám predstavujeme 10 najočakávanejších filmov premiérujúcich v našich a českých kinách. Samozrejme, tie menšie či artovejšie filmy nedostanú nikdy toľko priestoru, ako blockbustery, avšak na konci článku spomíname všetky nové filmy, takže by vám v kinách ujsť nemalo vôbec nič. Aj tento mesiac je na výber medzi žánrami a rovnako tak aj medzi menšími snímkami a veľkofilmami, nakoniec, je leto, takže blockbusterové obdobie je v plnom prúde. Poďme teda na to.

Záhradníctvo: Rodinný priateľ - 1. 6. 
Očakávaný prequel k legendárnym Pelíškam je konečne tu. Prvá časť z plánovanej trilógie Zahradnictví (všetky časti uvidíme ešte tento rok, ale o tom viac tu) sa podľa recenzií nepodarila tak, ako jej predchodca, stále však ide o príjemný pohodový filmík a rozhodne by ste mu mali dať šancu. Okrem zaujímavého deja vás čakajú aj sympatické a obľúbení herci, takže ak máte radi tuzemské a serióznejšie počiny, niet o čom. 


Wonder Woman - 1. 6. 

Americkí recenzenti sú nadšení, tí európski vidia počin ako príjemnejší nadpriemer, ktorý trpí hlavne kvôli bolestivému finále. Tak či tak, fanúšikovia DC si asi pomaškrtia. Zlé to nie je, ale ak niekto čaká najlepší DCEU film, asi bude dosť sklamaný. V hlavnej role neohrozenej Amazonky sa predstavila Gal Gadot, na ktorú si pravdepodobne spomínate ešte z minuloročného Batman v Superman. Sekunduje jej Chris Pratt, najchválenejšia zložka hereckého ansámblu. Dej nás presunie do obdobia prvej svetovej vojny, kedy je Diana ochotná pomôcť ľudstvu ukončiť nezmyselné krviprelievanie. 


Múmia - 8. 6. 

Dark Universe sa pomaličky, ale isto prebúdza k životu. Universal oživuje svoje klasické monštrá, ako Neviditeľný muž (Johnny Depp), Wolfman (rokuje sa s Dwaynom Johnsonom), Frankenstein (jeho monštrum si zahrá Javier Bardem) a jeho nevesta (hovorí sa o Angeline Jolie), ale ešte pred tým všetkým dôjde na Múmiu v podaní Sofie Boutelly. Tá sa prišla vziať moc, ktorá jej bola pred stáročiami odobratá a jediný, kto jej bude stáť v ceste, je Tom Cruise ako dobrodruh a Russell Crowe ako Dr. Jekyll/Mr. Hyde. Dúfame, že nás čaká výživná popcornovka a skvelý úvod do Dark Universe. 


Baywatch/Pobrežná hliadka - 15. 6.

Pôvodne mala premiérovať v máji, no distribútor snímku presunul až na jún. A keďže sme si ju predstavili už minulý mesiac a vo svojom vlákne vás zahrnie množstvom článkov, odporučíme vás sem a sem. My sa stále tešíme, hoci prvé recenzie boli rozpačité. Veríme však, že sa náramne pobavíme a užijeme si krásne ženské telá (a baby zase tie chlapské). 


Autá 3 - 15. 6. 

Koniec trilógie či začiatok nového príbehu Bleska McQueena? Ťažko povedať. Dúfame však, že Pixar to nepokašle. Diváci po celom svete sa na tretí diel nijako netešia a nikto sa im nemôže čudovať. Po minulom obrovskom sklamaní sa jednoducho dôvera do rúk ľudí z Pixaru vkladá ťažko, my však veríme, že Autá 3 zabodujú. Vrátia sa všetky dôležité postavy z prvého dielu, no môžete sa tešiť aj na nováčikov. Jedni sa Bleskovi budú snažiť pomôcť odísť z pretekárskeho výslnia so vztýčenou hlavou, tí druhí sú tu zase preto, aby ho z neho zosadili. Má ešte Blesk na to, aby konkuroval technologicky a dizajnovo vyspelejším automobilom?


Špina - 22. 6.
Nový slovenský film Terezy Nvotovej nám predstaví 17-ročnú Lenku. Jej život sa príliš nelíši od jej iných vrstovníkov - užíva si prvé lásky či divoký nočný život. Potom je však znásilnená učiteľom matematicky - a celý jej svet je rozbitý. Nasledujú pocity hanby, úzkosti a depresií, ktoré ju doženú až na psychiatrickú kliniku. Začína sa jej dlhá cesta k zmiereniu sa so svojimi démonmi, ako aj pokus o konfrontáciu s páchateľom. Špina vyzerá ako poriadne poctivá depresia s dôrazom na hodnoverné vykreslenie reálií a študentského života ako takého. Scenár napísala Barbora Námerová a herecky sa predstavia Dominika Morávková-Zeleníková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Róbert Jakab či Patrik Holubář.


Divoká babská jazda - 22. 6. 

Predposledný trailer bol síce zlý, ale ten predtým a potom dokázali, že Rought Night/Divoká babská jazda môže byť skutočne vtipnou komédiou. Iste, určite nebude pre každého, no ak máte radi herečky, ako Scarlett Johansson, Kate McKinnon či Zoe Cravitz, budete nimi očarení a určite sa aj zabavíte. Dej hovorí o štyroch kamarátkach, ktoré na rozlúčke so slobodou jednej z nich omylom zabijú striptéra. Viete si domyslieť, čo ich následne čaká. Ak nie, klikajte na trailer nižšie. 


Transformers: The Last Knight - 22. 6. 

Čo k tomu povedať? Osobne sa celkom teším na flashbacky, kedy budú roboti kosiť nepriateľov Kráľa Artuša alebo náckov, strašne sa však obávam o dĺžku stopáže, feministické drísty 12-ročného dievčatka kričiaceho na Megatrona, že sa ho nebojí a taktiež jej kamarátov, ktorí budú zabíjať Decepticonov. Pevne verím a skutočne si myslím, že to nebude také peklo ako naposledy, nedokážem sa však zbaviť pocitu, že v kine budem opäť raz trpieť. Zároveň však vieme, že mnohí diváci sa budú slušne baviť, a preto vás od návštevy kina rozhodne nechceme odhovárať. Nakoniec, pár vtipov a podarených scén sa tu určite nájde. Ak sa chcete dozvedieť viac o deji a obsadení, klikajte na naše vlákno, kde sa snímke venujeme do posledného detailu.

PS: Záporákom (teda aspoň na čas) bude Optimus, ktorému vo vesmíre hrablo a prišiel na Zem so zahmlneným mozgom


Na plný plyn - 29. 6.

Eastwoodov syn zistil, že v novom Rýchlo a zbesilo bude "podržtaška", a tak si vyhliadol vlastný akčný film s rýchlymi autami, v ktorých dá partiu dokopy on. Nenáročná akčná jazda s pár hláškami, nie príliš známymi hercami, no taktiež s peknými autami a babami vtrhne do kín koncom mesiaca. Bratia Andrew a Garrett sú profesionálni zlodeji áut. Za novou "prácou" cestujú do Francúzska, kde majú ukradnúť ukážkové Bugatti z roku 1937. Auto patrí miestnemu mafiánskemu bossovi Morierovi, ktorý oboch zlodejov prichytí. Môžu sa však vykúpiť - ak ukradnú auto Morierovmu úhlavnému nepriateľovi Maxovi Klempovi. A musí to byť práve jeho najcennejší kúsok - Ferrari 250 GTO z roku 1962. Na celú akciu ale majú len týždeň.


Ja, zloduch 3 - 29. 6. 

Nechajme už Mimoňov tak, v trojke Ja, zloduch môžu byť znova tí drobní žltí sidekickovia, ktorí dostanú pár dobrých scén v (dúfame, že) kvalitnom animáku. Prvé dva časti boli bez pochýb zaujímavé a kvalitné a hoci nás ukážky nenadchli natoľko, aby sme sa v redakcii hrnuli do kina, pre tých najmenších, ale aj dospelých či znudené páriky bude Ja, zloduch 3 v posledný júnový týždeň určite najlepším programom. Ak sa vám páčili predošlé dve časti a taktiež Mimoni, neváhajte a bežte do kina. Tentokrát v ňom budete svedkami príbehu o tom, ako Gru našiel svojho dávno strateného brata a taktiež o tom, ako sa znova vydal na dráhu zločinu.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


Okrem týchto snímok uvidíme aj komédiu Brloh s Willom Ferrellom či Amy Poehler v úlohe milujúcich rodičov, ktorí chcú svojmu dieťatu dopriať poriadne vzdelanie, a tak v pivnici otvoria striptízový bar a malé kasíno. Pre tých artovo naladenejších divákov tu máme vojnovú drámu Z Paríža do Paríža o dvoch spriatelených chlapcoch. Tých rodičia vypravia z Nemcami okupovaného Francúzska na juh krajiny, kde nacisti zatiaľ nevládnu krvavou rukou. Židovskí chlapci to ale na ceste budú mať nesmierne náročné a kruté. Ak vám nestačil posledný film o atentáte na Heydricha, máme tu pre vás ďalšiu verziu, tentoraz s celkom iným obsadením (Rosamunde Pike, Jason Clarke, MIa Wasikowska). Na jún si pre vás FilmEurope prichystalo dokument Safari, drámu Glory či Zabijakov z malomesta. Na ktorý film dozaista zájdete do kín?

Domov
Zdieľať
Diskusia