Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2017, 22:46
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Festival Woodstock plný neviazanej zábavy bol miestom, kde sa ľudia nebáli odlíšiť od iných. Ako to tam naozaj vyzeralo?

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Tri dni plné dažďa, blata a hudby spravili z Woodstocku nezabudnuteľnú akciu.

Určite si sa o ňom učil minimálne v škole. Tri dni trvajúci Woodstock music and art festival prebehol v lete 1969 v USA a slúžil nielen ako symbol hippies, ale bol aj odpoveďou mladej generácie na vojnu vo Vietname. Takmer pol milióna ľudí sa nerušene zabávalo aj napriek odpornému počasiu, ktoré by inak celú akciu beznádejne pokazilo. Dokonca sa na ňom narodili aj dve deti - no ďalší dvaja ľudia bohužiaľ zomreli, čiže počet príchodzích i odchádzajúcich návštevníkov bol rovnaký. Woodstock sa však nezapísal do dejín sveta len kvôli neviazanému štýlu života, marihuane, prelomovej hudbe, no i vďaka móde. Poďme sa teda spolu pozrieť na to, ako vyzerala v horúcom auguste roku 1969 na obrovskom festivale neďaleko amerického mestečka White Lake. A ak ťa tema Woodstock zaujala, rozhodne sa vrhni aj na ďalší článok.

Späť
Zdieľať
Diskusia