Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2017, 9:56
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Čo tak si na Airbnb prenajať celé Švédsko? Slobodné potulky po romantickej prírode sú obrovským lákadlom pre turistov

ZAUJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Švédsko je rajom pre milovníkov nespútaných potuliek.

Na portáli Airbnb by si po celom svete našiel lákavé ponuky ubytovania, ktoré by sa nedali odmietnuť, ale najnovšia kampaň a spolupráca so Švédskom neobsahuje žiadne konkrétne vily či apartmány. Švédsko sa v rámci propagácie svojho cestovného ruchu a turizmu rozhodlo spolupracovať s Airbnb a doslova ponúknuť celú svoju krajinu na prenájom. V praxi ide o to, že vo Švédsku platí princíp s názvom allemansrätten, čiže voľnosť pohybu či túlania sa po celej krajine. Samotný princíp je dokonca zakorenený vo švédskej legislatíve a ľuďom poskytuje možnosť voľne sa pohybovať po celučkom území Švédska bez strachu z toho, že by ti kvôli tvojej prítomnosti v nejakom lese hrozila akákoľvek pokuta.

Samozrejme, výnimkou z tohto princípu sú napríklad záhrady v súkromnom vlastníctve, ale ak by si rád spravil zo švédskej prírody svoj domov, potom ti stačí len stan a všetko tam máš ako na podnose. Môžeš si bezstarostne oberať lesné plody, spať kdekoľvek pod hviezdami, kúpať sa v jazerách a jednoducho sa túlať kdekoľvek tvoje srdce rozhodne. Najlepšie na tom je, že za to nemusíš nikomu platiť a Švédsko ťa veľmi rado privíta a poskytne ti dostatok príležitostí zažiť dobrodružstvo, aké by možno nikde inde nebolo uskutočniteľné. A mimochodom, ďalšie informácie o návšteve Švédska nájdeš na tomto odkaze.

Švédsko si môžeš na Airbnb prenajať na tomto odkaze.

Čo tak si na Airbnb prenajať celé Švédsko? Slobodné potulky po romantickej prírode sú obrovským lákadlom pre turistov
Zdroj: airbnb
Domov
Zdieľať
Diskusia