Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2017, 2:07
Čas čítania 0:00
Jakub S.

Zack Snyder opúšťa kvôli samovražde dcéry Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon

FILMY A SERIÁLY AVENGERS DC DC KOMIKSOVKY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Snyderova dcéra spáchala v marci samovraždu.

Tragické okolnosti sa podpísali pod zásadnú zmenu pri post-produkcii vlajkovej lodi Warner Bros. - Justice League. Na zvyšok produkcie tímovky DC hrdinov dohliadne Joss Whedon, režisér The Avengers a Avengers: Age of Ultron. Nahradí tak Zacka Snydera, zodpovedného za Man of Steel a Batman v Superman: Dawn of Justice, ako aj samotnú Justice League. Alebo aspoň väčšinu z nej. Snyder totiž oznámil rezignovanie svojej pozície pri Lige spravodlivých z tragických rodinných dôvodov - ešte v marci spáchala jeho 20-ročná dcéra Autumn samovraždu a režisér sa po dlhšom zvažovaní rozhodol zanechať projekt v rukách iného režiséra a venovať svoj čas rodine a predovšetkým svojim deťom. Warner Bros. Snyderovi a jeho manželke Deborah, ktorá je producentkou snímky, ponúkli odloženie premiéry Justice League, no obaja odmietli a vyjadrili dôveru v zanechanie filmu v rukách Jossa Whedona.

„Myslel som, že pokračovanie v práci mi sprostredkuje určitú katarziu. Zavaliť sa prácou a dúfať, že mi to pomôže prekonať to, čo sa stalo. No táto pozícia si vyžaduje naozaj veľa a v priebehu posledných mesiacov som  prišiel k záveru, že najlepším krokom bude postúpiť režisérske kreslo a byť s mojou rodinou, s mojimi deťmi, ktoré ma potrebujú. Je to pre nich ťažké. Je to ťažké aj pre mňa.“ povedal Snyder.

Zack Snyder opúšťa kvôli samovražde dcéry Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.

Režisérske kreslo pre zvyšok post-produkcie prevezme Joss Whedon. Toho WB najalo už pred nejakým časom, aby napísal niekoľko scén, ktoré majú byť súčasťou letných reshoots. Prezident WB Toby Emmerich trvá na tom, že Whedon prišiel, aby vykonal „kozmetické“ úpravy v rámci tónu, ktorý filmu udal Snyder a nepôjde teda o žiadne zásadné zmeny. Režisér prvých dvoch častí Avengers sa teda okrem písania a režírovania Batgril podujme aj na dokončenie filmu, v ktorý Warner Bros. vkladajú nádej na napravenie reputácie svojho komiksového univerza.  

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

„Vec sa má takto - nechcel som, aby sa tieto záležitosti stali verejne známe. Chcel som, aby to ostalo v rodine. Keď sa stalo očividným, že potrebujem odísť, vedel som, že internet začne prekypovať množstvom samozvaných vysvetlení. Pravdou však je, že momentálne mi na tom vôbec nezáleží. Chcem, aby ten film bol skvelý, no v porovnaní s tým, čo sa stalo, je to rýchlo upozadené. Viem, že fanúšikovia sa budú o snímku báť, no je tu sedem ďalších detí, ktoré ma potrebujú. Koniec-koncov, je to len film. Skvelý film, no stále len film.“

V tejto tragickej situácii je naša sústrasť so Snyderovou rodinou a taktiež radi vidíme, že Joss Whedon a Warner Bros. urobili všetko, čo mohli, aby pri Snyderovcovch v tomto nešťastí stáli a uľahčili im ich prácu. Nezanedbateľné kvantum času investované do práce na tomto projekte snáď nebude márne. Justice League premiéruje 16. novembra 2017 pod režisérskou taktovkou Zacka Snydera a Jossa Whedona.

Zack Snyder opúšťa kvôli samovražde dcéry Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.
Zack Snyder opúšťa kvôli samovražde dcéry Justice League. Film dokončí režisér Avengers Joss Whedon
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia