Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Môžeš si na Slovensku vychutnať orosené pivo vo verejnom parku? Policajný viceprezident opäť odpovedal na otázku zvedavých občanov

ZAUJÍMAVOSTI PIVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pivom v parku množstvo z nás nepohrdne.

V letných mesiacoch človek často nepohrdne dobrým osviežujúcim pivom a ak sa inak nedá, potom množstvo Slovákov neváha plechovku či fľašu jedného oroseného otvoriť aj na verejných priestranstvách, a teda napríklad aj v parku. V rámci osvety sa naša polícia rozhodla v spolupráci s policajným viceprezidentom Ľubomírom Ábelom pravidelne odpovedať na otázky svojich fanúšikov na Facebooku, a práve teraz došlo aj na pitie piva v parku. Viceprezident najskôr nezabudol pripomenúť, že bežné pivo obsahuje približne 5 percent alkoholu a ak obce považujú za potrebné obmedziť jeho pitie na verejných priestranstvách, majú zo zákona možnosť urobiť to prostredníctvom všeobecno záväzného nariadenia. Zákon hovorí o tom, že obce majú možnosť pitie piva obmedziť v mene ochrany verejného poriadku, a tak je lepšie sa vždy dopredu informovať, aké opatrenia sa rozhodla konkrétna obec urobiť. Za jedno dobré pivko počas slnečných letných mesiacov by ti však žiadny závažný problém hroziť nemal a ak by ťa už aj policajti načapali a obec by mala pitie piva zakázané, potom snáď prižmúria oči.  

Domov
Zdieľať
Diskusia