Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2017, 0:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Skutočný Vlk z Wall Street si opäť užíva slobodu plnými dúškami. Dlhuje síce milióny, ale extravagantného štýlu sa vzdávať nechce

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Svoj dlh bude splácať ešte pekne dlho.

Leonardo DiCaprio si pred tromi rokmi vo filme Vlk z Wall Street zahral jednu zo svojich najikonickejších postáv, keď stvárnil prefíkaného obchodníka na burze Jordana Belforta. Jordan v 90. rokoch minulého storočia zbohatol na tom, že pri konzultáciách so svojimi klientmi ako poradca odporúčal investovať do pochybných akcií, na čom napokon hriešne zbohatol a skončil na 22 mesiacov za mrežami. Aj po skončení trestu mal Jordan stále obrovské dlhy, ale zaprisahal sa, že ich jedného dňa do posledného centu splatí a potom sa na dlhší čas stratil z verejného priestoru, kam ho opätovne vynieslol až film v roku 2013. Jordan aj dnes tvrdí, že postava, ktorú stvárnil Leo DiCaprio, s ním v skutočnosti po povahovej stránke nemá nič spoločné a on nikdy nebol skorumpovaným a zákerným finančným žralokom.

Napriek tomu jeho súčasné skutky svedčia o presnom opaku, pretože aj keď je jeho dlh stále na úrovni približne 100 miliónov dolárov, Jordan si z neho veľkú hlavu nerobí. Opäť si žije svoj extravagantný život, vlastní luxusné autá, niekoľko exkluzívnych nehnuteľností a so svojou priateľkou chodieva na výlety do Európy, kde mu nie je ľúto vyhodiť desiatky tisíc dolárov za dokonalý komfort, aj keď ho v Amerike čaká až 1500 obetí jeho podvodov. V minulosti síce Jordan vyhlásil, že svoju veľkú tour po Severnej Amerike robí len preto, aby potom celý výťažok z nej použil na splácanie dlhov, avšak prešli tri roky a dlh zostáva na rovnakej úrovni, pretože Jordan mesačne podľa dohody spláca asi 5-tisíc dolárov. Ak by teda jedného dňa svoj dlh skutočne celý splatil, trvalo by mu to asi 1600 rokov. Otrávene na Jordanov životný štýl reagoval aj zubár, ktorému dodnes dlží cez 200-tisíc dolárov, ale uvedomuje si, že peniaze pravdepodobne už nikdy neuvidí. Viacerí ľudia už dokonca na Jordanov vylepšený život upozornili štátne zložky dohliadajúce na finančnú správu jeho záväzkov, a tak uvidíme, či sa jeho prípad pohne zase ďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia