Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2017, 14:13
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kto je najbohatšou ženou sveta s majetkom, ktorý nadobudla úplne sama? Nie je to riaditeľka z Facebooku, ale ani Oprah Winfrey

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vybudovať niečo od nuly, to nie je také jednoduché.

Úspešné ženy sa každý deň prechádzajú po uliciach akéhokoľvek mesta na našej planéte, ale len niektorým z nich sa podarilo prakticky od nuly vybudovať čosi, čo má dnes hodnotu miliárd dolárov. Ako to už býva zvykom, magazín Forbes sa opäť raz bližšie pozrel na to, kto má momentálne majetok v najvyššej hodnote a tentoraz zavítal do kategórie žien, ktoré ho za život nahromadili vlastnou tvrdou prácou. Nejde teda o ženy, ktoré sa len narodili do dobrej rodiny a miliardový majetok zdedili, ale o skutočne šikovné dámy.

Na prvom mieste sa umiestnila Marian Ilitch, ktorá pred niekoľkými desaťročiami so svojím manželom založila sieť pizzerií Little Caesars a odvtedy jej do portfólia pribudli značky ako MotorCity Casino Hotel či hokejový tím Detroit Red Wings. V tesnom závese sa na druhom mieste umiestnila žena, ktorá minulý rok skončila na samotnom vrchole. Diane Hendricks svoj majetok vybudovala prostredníctvom rozsiahle veľkoobchodného impéria zameraného na výrobu a distribúciu strešných krytín či okien a na treťom mieste zakotvili hneď dve dámy. Jednou z nich je Judy Love, ktorá stála za vznikom siete čerpacích staníc a s rovnakým majetkom jej konkuruje Oprah Winfrey, čiže jedna z najslávnejších televíznych moderátoriek všetkých čias. Zaujímavou a jednou z mladších dám v rebríčku je nepochybne Sheryl Sandberg zo spoločnosti Facebook, ktorá pôsobí ako prevádzková riaditeľka a vo veku 47 rokov vyzerá výška jej majetku skutočne slušne. Ak by sa chcel niečo bližšie dozvedieť aj o ďalších ženách, potom klikaj na tento odkaz.


1. Marian Ilitch - 84 rokov - 4,5-miliardy eur
2. Diane Hendricks - 70 rokov - 4,4-miliardy eur
3. Judy Love - 79 rokov - 2,6-miliardy eur
3. Oprah Winfrey - 63 rokov - 2,6-miliardy eur
5. Doris Fisher - 85 rokov - 2,4-miliardy eur
6. Judy Faulkner - 73 rokov - 2,2-miliardy eur
6. Meg Whitman - 60 rokov - 2,2-miliardy eur
8. Johnelle Hunt - 85 rokov - 2,1-miliardy eur
9. Elaine Wynn - 75 rokov -1,9-miliardy eur
10. Lynda Resnick - 74 rokov - 1,8-miliardy eur
11. Peggy Cherng - 69 rokov - 1,6-miliardy eur
12. Thai Lee - 58 rokov -1,4-miliardy eur
13. Sheryl Sandberg - 47 rokov -1,4-miliardy eur
14. Jin Sook Chang - 54 rokov -1,3-miliardy eur
15. Gail Miller -73 rokov -1 miliarda eur

Domov
Zdieľať
Diskusia