Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 15:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Študentka Oxfordskej univerzity pobodala svojho priateľa. Väzenie jej však vďaka výborným študijným výsledkom zatiaľ nehrozí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Talentovaná študentka medicíny na prestížnej univerzite sa pravdepodobne vyhne odsúdeniu vďaka svojej aktívnej činnosti vo výskume.

Ešte v septembri minulého roka sa na jednej z najprestížnejších univerzít sveta odohrala dráma ako z hororového filmu, no nakoniec všetko dobre dopadlo. Teda minimálne pre napadnutého študenta, na ktorého jeho polovička nežnejšieho pohlavia zaútočila počas očividne veľmi náročnej párty, kde nechýbali ani drogy a alkohol. Na základe svedectiev tých triezvejších mala Lavinia Woodwardová najprv svojho priateľa udrieť a následne párkrát pichnúť nožom do nohy, čo bol pre chalana pravdepodobne najakčnejší možný rozchod. My ostatní by sme sa mali poučiť, že na nahnevanú ženu si jednoducho treba dávať pozor.

Tento incident mal však pochopiteľne dohru aj na vyšších miestach a zaoberal sa ňou aj oxfordský Korunný súd. Ešte predtým sa však vyjadrila jej domovská akadémia Christ Church, ktorá dovolila útočníčke pokračovať v štúdiu, a to hlavne z dôvodu jej vynikajúcich študiných výsledkov a vedeckých výstupov v prestížnych odborných časopisoch. Zaujímavé je aj stanovisko samotného sudcu. Ten naznačil, že pri vynesení rozsudku nad 24-ročnou študentkou medicíny zváži výnimku a nepodmienečnému trestu odňatia slobody sa pravdepodobne vyhne. Podľa neho ide o neobyčajne nadanú mladú dámu a akýkoľvek vážnejší trest by zabránil jej snu stať sa prestížnou kardiochirurgičkou. Nuž, v dnešnej dobe je už možné snáď všetko a vy nám svoj názor na túto záležitosť pokojne prezradťe v komentároch. 

Študentka Oxfordskej univerzity pobodala svojho priateľa. Väzenie jej však vďaka výborným študijným výsledkom zatiaľ nehrozí
Domov
Zdieľať
Diskusia