Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2017, 10:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Orange asi vynašiel stroj času. Dátové balíčky jeho nových hlavných paušálov sú ako z doby kamennej

TECH ORANGE
Uložiť Uložené

Najväčší slovenský operátor boduje.

Myslel som si, že rok 2017 bude na našom telekomunikačnom trhu o niečom inom, a nie o tom, že v jeho polovici jeden z dvoch najstarších mobilných operátorov predstaví úplne nové paušály, ktoré sú okrem iného hlavné, kde ponúkne taký objem dát, že vám okamžite zabehne.

Za rovných 20 eur mesačne bez započítania dodatočných zliav, napríklad pre držiteľov ISICu, totiž dostanete od Orangeu slušných 600 megabajtíkov (100 MB aj za hranicami + 500 na Slovensku, s 0,009 / 1 MB príplatkom, keby Slovensko opustíme), a ak by vám náhodou nestačilo, neodolateľná ponuka pozostáva aj z dodatočného 500 MB balíčka za 3 eurá, pričom objem pri vyšších kúskoch stúpne na 1 000 MB. Ten najdrahší Go paušál, za ktorý vysolíte viac ako slušných 65 eur, ponúka kombinovaných 10 100 megabajtov. Rovnako je k dispozícii ďalších 1 000 MB mesačne, a to až na 6 mesiacov, čiže akýsi bonus ako pre viazaných, tak aj pre neviazaných zákazníkov. Celé je to teda úplne zbytočne komplikované.

Orange asi vynašiel stroj času. Dátové balíčky jeho nových hlavných paušálov sú ako z doby kamennej
Zdroj: www.orange.sk

Samozrejme, patrí sa spomenúť po 200 predplatených minút do iných sietí, v tom druhom prípade sú nami zrealizované hovory dokonca neobmedzené (screenshot nižšie), to však spolu s SMSkami v dnešnej digitálne dobe zaujíma čoraz menej a menej ľudí. Mladí chcú ku svojim smartfónom cenovo výhodné a zároveň objemné dátové balíčky, a nie také, ktoré minú za 3 či 4 dni, alebo za ktoré dajú poriadne mastnú sumu.

Čakal by to asi len málokto, ale podľa všetkého prichádza druhá doba kamenná, čo si všimli aj slovenské tech weby.

Orange asi vynašiel stroj času. Dátové balíčky jeho nových hlavných paušálov sú ako z doby kamennej
Zdroj: www.orange.sk

Áno, pre dátovo náročných už celkom dlho existujú Data Max paušály, tam sa ale ponuka príliš nelíši. Je viac-menej iba otočená. Za rovnú dvacku môžete získať 6 000 megabajtov, no tentokrát bez voľných minút a aj krátkych textových správ.

Keby novú ponuku hlavných paušálov porovnáme, napríklad, s modernými paušálmi od progresívnej 4ky (áno viem, pokrytie siete je momentálne v prospech Orangeu), ten markantný rozdiel si všimne zrejme každý. Za 20 eur mesačne viete získať neobmedzené správy aj volania v rámci Slovenska, vrátane čoraz viac žiadanejších dát. Čo to znamená?

To znamená, že pokiaľ zákazník nezačne svojou dátovou náročnosťou výrazne vytŕčať spomedzi ostatných, nemá sa v podstate čoho obávať. Preto môže využívať plnú rýchlosť 4G siete za stále tú istú cenu, teda bez potreby dokupovať dodatočné dátové balíčky, aby mu "neobmedzený" mobilný internet neotváral webovú stránku pol hodinu.

Anketa:
Pozdávajú sa ti nové Go paušály?
Áno
Nie
Áno
4 %
113 Hlasov
Nie
96 %
2425 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia