Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 14:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínač dostane veľkolepý seriál na Netflixe! Aká je šanca, že prekoná aj Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Netflix plní priania miliónov hráčov a čitateľov.

Zaklínač je pojem, ktorý vďaka hrám od CD Projektu už pár rokov v hernej sfére niečo znamená. Jedno z najlepších RPG všetkých čias sa postaralo o to, že knihy Andrzeja Sapkowského získali zaslúženú pozornosť. Síce podľa autora práve knihy pomohli hrám (za čo mu autor Metra 2033, Dmitry Glukhovsky, pekne vynadal), niet pochýb, že práve Witcher 3: The Wild Hunt sa postaral o celosvetový úspech a rozšírenie značky hlavne na západ. Dlhé roky sme sa modlili, aby si to všimlo aj také HBO a po Game of Thrones sa pustilo aj do Zaklínača. HBO má však s Westerosom a svetom George R. R. Martina veľké plány, a tak by asi ani nemalo prostriedky a chuť púšťať sa do ďalšej epickej fantasy. Ak sa totiž niekto v roku 2017 rozhodne v USA produkovať seriál/film z tohto čarovného sveta, musí ísť o veľkolepý projekt. Inak by to ani zmysel nemalo.

Zaklínač dostane veľkolepý seriál na Netflixe! Aká je šanca, že prekoná aj Game of Thrones?
Zdroj: CD Projekt Red


Netflix však nie je chudobný sused HBO, nakoniec, do prvej série The Crown naliali 100 miliónov dolárov, a tak je pravdepodobné, že budú chcieť z Witchera urobiť svoju vlajkovú loď a prípadnú konkurenciu pre GoT od HBO. Viceprezident Netflixu si svet Andrzeja Sapkowskeho nevie vynachváliť a je nesmierne rád, že sa im podarilo túto spoluprácu uzatvoriť. Autor kníh totiž bude nad seriálom dohliadať ako konzultant a možno aj producent (podobne je to aj s Martinom pri Game of Thrones, aj keď má ďaleko viac práce a úloh). 

Odporúčané
KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu 1. augusta 2023, 10:00

Sean Daniel (The Mummy, The Expanse) a Jason Brown (The Expanse) obstarávajú funkciu výkonných producentov po boku s Tomekom Baginskym (kraťas The Cathedral nominovaný na Oscara, Ambition či The Fallen - výherca ocenenia BAFTA). Na seriáli sa bude podieľať aj Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life) z Platige Image, poľskej produkčnej spoločnosti zaoberajúcej sa aj tvorbou vizuálnych efektov.


Witcher je fantasy príbeh o svete, do ktorého cez tajomné portály prenikla mágia, príšery a zlo (ale aj dobro) v neľudskej forme. V tomto svete vznikli cechy Zaklínačov, ktorí od mala trénujú deti na zabíjanie príšer. Len niekoľko z nich ale prežije mutáciu potrebnú pre zvýšenie sily, energie a ďalších schopností. Zaklínači totiž nie sú obyčajní ľudia a ak sa im aj podarí prežiť mutáciu, čaká ich nesmierne náročný tréning. Po ňom sa vydávajú do sveta a za peniaze zabíjajú trollov, upírov, jaskynné príšery, ale aj duchov či preludy. V centre týchto príbehov stojí White Wolf, Biely vlk Geralt z Rivie, ktorý už toho v živote prežil viac než dosť. Zatiaľ nie je známe, či sa seriál bude venovať práve jeho postave, no na začiatok by to bolo viac než rozumné. V prípade úspechu je tu predsa vždy možnosť ísť cestou spin-offov. Ak by sme skutočne dostali Geralta ako hlavnú postavu, ktorý herec by ho podľa vás mal stvárniť? 

Domov
Zdieľať
Diskusia