Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 11:45
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8 bez rámikov je opäť bližšie k realite. Nový patent Applu dokonca hovorí aj o Touch ID priamo v displeji

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Vyzerá to sľubne.

Keďže je konkurencia čoraz silnejšia, kalifornskému výrobcovi spotrebnej elektroniky nezostáva nič iné, ako sa jej snažiť vyrovnať a v niečom ju aj predbehnúť. Preto sú od nadchádzajúcej generácie iOS smartfónu nadštandardne veľké očakávania, medzi ktorými nechýba ani eliminácia zastaralých rámikov okolo zobrazovacieho panelu. Týmto smerom sa vydal ako výrobca Xiaomi, tak aj kórejská špička LG či Samsung. A nový patent tvrdí, že tak už onedlho spraví aj Apple.

Takto nejak by iPhone 8 mohol vyzerať

iPhone 8 bez rámikov je opäť bližšie k realite. Nový patent Applu dokonca hovorí aj o Touch ID priamo v displeji
Zdroj: Benjamin Geskin / iDropNews

Čerstvo udelený patent hovorí o dvoch celkom dôležitých veciach - displeji so zaoblenými bokmi aj bez tradične veľkých rámikov a Touch ID, čiže overovaní používateľa prostredníctvom biometrického senzora, ktorý je spolu s funkcionalitou okrúhleho domovského tlačidla integrovaný priamo v ňom, bez čoho by prvá vec logicky nemohla byť realitou. Hardvérové domovské tlačidlo kvôli tomu už nemá ani nedávno predstavený Android smartfón Galaxy S8, kde ho presunuli na zadnú stranu. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Rovnako treba podotknúť, že patentovanie technologických riešení ešte hneď neznamená, že sa z nich stane súčasť reálne existujúceho produktu. V tomto prípade je však pravdepodobnosť skutočne vysoká, najmä, ak zoberieme do úvahy načasovanie pridelenia patentu. Onedlho tu máme september a s ním príde rad aj na predstavenie netrpezlivo očakávaného iPhonu 8.

Domov
Zdieľať
Diskusia