Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2017, 19:10
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Strategická hra menom rande. Ku ktorému z týchto dvoch typov žien sa radíš práve ty

VZŤAHY
Uložiť Uložené

Ženy vysielajú signály, ktoré viac-menej robia podvedome, ale každý vnímavejší muž ich rýchlo prekukne.

Čo sa randenia týka na svete existujú dva typy žien. Prvými sú tie, ktoré sa na rande pripravujú celé týždne predtým, ako ich konkrétny muž zavolá von. Svoj objekt záujmu majú totižto preskúmaný už dávno a len ticho vyčkajú, kým sa rybka chytí na udičku. Tento druh žien je rafinovaný, nakoľko začal potichu a z úzadia - fotky s výstrihom na sociálnej sieti, rozohraná očná hra v podniku, lajk na jeho tri mesiace starú fotku alebo sexy smiech na akýkoľvek jeho suchý vtipDruhý typ žien sa nijak obzvlášť na rande nepripravuje. Tvrdí, že s ním ide iba preto, lebo nemá čo robiť, tak pôjde aspoň do kina alebo sa nechá pozvať na večeru. Väčšinou to ale býva tak, že prvý druh žien sa "odmotá" rýchlejšie, ako sa stihne namotať a druhý sa v tom lepšom prípade zamiluje po uši a žijú šťastne až do smrti. Nech je už záver akýkoľvek, predchádza mu séria vydarených, menej vydarených alebo totálne trápnych trikov "kto z koho", ktoré náš potenciálny vzťah buď príjemne okorenia, alebo úplne pochovajú.

Zábavné divadielko

Celé je to zo začiatku veľmi nezáväzné a zábavné. Zhováraš sa s osobou, ktorú chceš zaujať a naopak. Okrášľuješ sa, hovoríš o sebe v pozitívach a v podstate nemáš s ničím problém. Ttých problémov je neskôr toľko, že keby ťa niekto natočil na kameru na prvom rande a pustil ti to o pár rokov neskôr, bola by si možno veľmi prekvapená. A keby si išla na rande, na ktorom ti naozaj záleží, do reštaurácie kde zhodou okolností večerajú aj tvoji priatelia, mali by pri pohľade na teba asi celkom podarené divadielko.

Ženy vysielajú signály, ktoré viac-menej robia podvedome, ale každý vnímavejší muž by ich rýchlo pochopil. Sedíš nasmerovaná kolenom ku svojmu objektu s nohou prehodenou cez nohu, hlavu máš jemne nabok, prehrabneš si vlasy, pohrávaš sa s malým predmetom na stole, máš pootvorené ústa a mierne našpúlené pery. Občas žmurkneš viackrát ako je normálne a zaujato počúvaš, čo ti rozpráva. Alebo sa tak aspoň tváriš. Samozrejme smeješ sa najšarmantnejšie ako vieš. Občas povieš nejaký dvojzmysel. Občas nezmysel. Znie to smiešne, ale toto naozaj niekedy robíme. Možno si pamätáš časť Priateľov, kedy sa Ross a Rachel hádajú o tom, kto zviedol koho v tú noc, keď Rachel otehotnela. Výsledok bol taký, že síce Ross pobozkal Rachel prvý, ale ona mu predtým začala rozprávať príbeh, ktorý sa rozpráva vždy, keď chce niekto niekoho zbaliť. A potom, že muž by mal robiť prvý krok, keď on väčšinou len reaguje na to, čo žena vysiela.

Dni "Po" 

Či už dopadlo rande dobre alebo menej dobre, určite čakáš, že sa ozve. Aj keď vieš, že z toho nič nebude, veľmi sa ti nepáči, nie je to ani celkom tvoj typ, musíš si uspokojiť potrebu, že si žiadaná. Aj keď už teraz vieš, že neodpíšeš. Keď ale príde správa od niekoho kto ťa zaujíma, strategicky odpíšeš po niekoľkých minútach alebo hodinách. Prečo? Si jednoducho zaneprázdnená, nečakáš iba na neho, píšu ti aj iní chlapi atď. Samozrejme správu si všimneš väčšinou hneď a posielaš okamžitý screenshot kamoškám do skupinového chatu. Lebo ak to ešte nejaký muž netuší, najlepšia kamoška jeho frajerky vie o ňom niekedy viac, ako jeho vlastná matka. Na začiatku nikdy nepíšeš prvá, sem-tam mu dáš iba "videné", inokedy pošteklíš jeho ego nočnou správou po vypitom drinku. Niekedy sa žene tieto hry vymknú spod kontroly a mužovi príde trpezlivosť. Nie je nič horšie ako žena, ktorú ignorujú. Vtedy mnohé z nás prechádzajú  od „kašlem na neho" cez „ahoj a ty čo nenapíšeš už, ako sa máš"  po „som v mesteeeeee, kde siiiiii“ a v slabších momentoch to končí výlevom zlomeného ega a správou aký je strašný hajzel. Samozrejme niekedy je muž hajzel naozaj a my za to nemôžeme.  

Toto oblečenie je mi proste pohodlné

Robíš si hodinový make-up s piatimi druhmi púdru, korektoru a rozjasňovača na pleť, nech pôsobíš čo najsviežejšie, ale pri tom prirodzene. Keď si náhodou všimne tvoje pekne vytvarované obočie, je také od narodenia. Pevný zadok ti nerobia kvalitné legíny, ale hodiny strávené v gyme a čipkované obtiahnuté body pod šatami nosíš štandardne, lebo je neskutočne pohodlné. Keď ťa prekvapí s telefonátom, že je dole pod tvojím domom a ty si v teplákoch, s kruhmi pod očami a mastnými vlasmi, za rekordne krátky čas si nanesieš na tvár to, čo si si predvčerom kreslila hodinu. Dáš si suchý šampón alebo šiltovku, päťkrát v priebehu 30 sekúnd si prezlečieš tričko a ležérne spotená z tohto výkonu ho slávnostne ideš privítať.

Ako diplomaticky vycúvať

Bohužiaľ, po niekoľkých stretnutiach s ním zistíš, že toto nie je to, čo chceš. Každá z nás má podľa veľkosti svojho charakteru vlastnú verziu vycúvania. Niekedy nanešťastie nejde ani tak o charakter, ako o momentálne rozpoloženie ženskej mnohopočetnej povahy. Ignorácia, postupný nezáujem alebo nevrlosť určite nie je najvďačnejší spôsob ako ukončiť známosť. SMS-ka, správa či telefonát tiež nie sú ideálne a čakať kým mu to dôjde samo, je prinajmenšom detinské. Ale často také vieme byť. Potom sa náhodne stretneme v nočnom klube alebo v meste a máme chuť si nasadiť na hlavu vrece a tváriť sa, že neexistujeme. Preto za každú osobnú konfrontáciu, klobúk dole. A to sa týka aj pánov.

Domov
Zdieľať
Diskusia