Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2017, 18:04
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla spustila predobjednávky na revolučnú solárnu strechu. Aká je teda cena a pre koho bude dostupná?

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Začiatok éry zelenej energie.

Má byť fyzicky odolnejšia a z dlhodobejšieho časového horizontu aj lacnejšia ako bežná strecha pozostávajúca z obyčajných škridiel, pričom vám okrem ochrany príbytku zabezpečí i pravidelný prísun elektrickej energie, za ktorú v podstate nedáte ani jeden cent. Horúca novinka s jednoduchým, no výstižným názvom Solar Roof od spoločnosti Tesla čoskoro spôsobí zelenú revolúciu a jej začiatok prichádza s dlho očakávaným spustením predbežných objednávok.

Web Electrek píše, že potenciálny zákazník môže počítať so sumou okolo 210 eur za jeden meter štvorcový. A za zmienku určite tiež stojí v podstate časovo neobmedzená záruka na fyzickú výdrž a aj to, že nie každá časť bude pozostávať zo solárneho panelu. Všetko bude záležať od našich energetických nárokov. 

Vyššie spomenutá suma zahŕňa 35 percent solárnych kúskov a ovplyvniť ju môže aj náročnosť inštalácie či kôpka ďalší podstatných faktorov.

Na výber je z dvoch rozdielnych vizuálnych prevedení, pričom o rok pribudnú ďalšie dve. Netradičnú strechu z tvrdeného skla je, samozrejme, najefektívnejšie skombinovať s domácou batériou Powerwall, ktorá taktiež predstavuje súčasť portfólia moderného amerického výrobcu nielen vozidiel poháňaných elektromotorom. Kto si však Solar Roof momentálne vie objednať?

Podľa šéfa Tesly je taká možnosť k dispozícii takmer komukoľvek. Prednosť ale celkom logicky dostanú obyvatelia Spojených štátov amerických. Záujemcovia z iných krajín, vrátane tých európskych, sa dočkajú v priebehu následujúceho roka. Viac podrobností nájdete priamo na oficiálnom webe, kde viete rovno zrealizovať predobjednávku s nevyhnutným depozitom v hodnote 930 eur.

Tesla spustila predobjednávky na revolučnú solárnu strechu. Aká je teda cena a pre koho bude dostupná?
Zdroj: electrek.co
Domov
Zdieľať
Diskusia