Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2017, 18:12
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dobrodruh objavil pod továrňou plne zásobený sovietsky bombový kryt. Hlboko pod zemou sa ukrývajú uniformy aj predmety nutné na prežitie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vstúpiť doň si vyžadovalo obrovskú odvahu.

Dobrodruhovia milujúci opustené a strašidelné miesta si na internete v posledných rokoch získali obrovskú popularitu, čo potvrdzuje aj kanál chlapíka s prezývkou Shiey. Dalo by sa povedať, že Shiey doslova miluje prehľadávanie opustených domov, štvrtí či tovární a práve v jednej takejto továrni, ktorá sa s najväčšou pravdepodobnosťou nachádza v Litve, najnovšie objavil fascinujúci podzemný bunker. Všetko nasvedčuje tomu, že ide o nukleárny bunker ešte z čias studenej vojny, keď si človek nikdy nemohol byť stopercentne istý, že jedna zo znepriatelených strán nezaútočí na svojho oponenta jadrovými zbraňami, a najväčším prekvapením bol fakt, že v podzemnom bunkri aj dnes fungovala elektrina a odvetrávanie.

Shiey v jeho vnútri našiel niekoľko miestností, hromadu uniforiem a okrem toho samozrejme aj plynové masky, takže keby došlo k jadrovému útoku, niekoľko desiatok ľudí by sa v podzemí dokázalo zachrániť. Neprítomnosť jedla by sa dala vysvetliť tým, že po skončení hrozieb studenej vojny nechala vláda jedlo z bunkrov vyniesť, avšak uniformy a plynové masky zrejme nepredstavovali až také potrebné predmety, a tak zostali v podzemí. Na internete sa už objavili aj komentáre o tom, že je to celé len zinscenované, avšak pri pohľade na predchádzajúce videa rovnakého autora to zrejme nie je pravda.

Domov
Zdieľať
Diskusia