Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2017, 16:58
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Japonsko trpí vážnym nedostatkom ninja bojovníkov. Ak by si sa ním rád stal, potom máš šancu, pretože záujem turistov výrazne stúpa

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

Počet tradičných ninja bojovníkov rýchlo klesá.

Bojovníci ninja predstavovali a zrejme aj stále predstavujú pre západný svet čosi, s čím sa človek môže stretnúť len vo filmoch a rozprávkach. Aj keď pôvodnými úlohami ninja bojovníkov pred dlhými storočiami boli aktivity špionáž či vraždy na objednávku, postupom času aj v samotnom Japonsku zľudoveli a ľudia ich začali vnímať ako osoby s nadpozemskými schopnosťami. Správny ninja bol v časoch feudálneho Japonska najmä tajným agentom, ale spopularizovali ich až legendy o tom, ako dokázali chodiť po vode či stať sa zo sekundy na sekundu neviditeľnými. Aj preto sa každoročne do Japonska hrnú hromady turistov, ktorí o ninja bojovníkoch počuli len z divokých príbehov a chceli by ich vidieť aj naživo, a práve v tom je momentálne problém.

V Japonsku pôsobí niekoľko profesionálnych skupín venujúcich sa vystúpeniam ninja bojovníkov na verejnosti, čiže ide prakticky o časť zábavného priemyslu, lenže ako sa najnovšie vyjadril manažér jednej z týchto skupín, v súčasnosti v Japonsku nie je dostatok ninja bojovníkov. Turisti sú na ich vystúpenia zvedaví čoraz viac, avšak bez dostatočného počtu uchádzačov každý rok nebudú môcť ninja šou v budúcnosti existovať. Ak by si teda chcel ninja turizmu v Japonsku pomôcť, pokojne sa môžeš zapísať do špecializovanej ninja školy, kde ťa naučia všetkému, čo správny ninja potrebuje vedieť, ale samotnú školu môžeš preskočiť, ak ovládaš akrobaciu, boj bez zbrane, prácu s mečmi či prvú pomoc. Po minulé roky sa pritom do ninja škôl hlásili desiatky osôb prevažne zo zahraničia, avšak tento rok záujem výrazne klesol a Japonsko doslova nemá dostatok ninja bojovníkov na to, aby mohli populárne šou dlhodobo pokračovať.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00


Domov
Zdieľať
Diskusia