Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2017, 13:22
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dojenie mačky priamo z prsníka či krv kozy po celom lietadle. Letušky pri svojej práci zažívajú bizarnosti najhrubšieho zrna

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Práca letušky je v skutočnosti omnoho dobrodružnejšia, než sa môže zdať.

Byť letuškou v lietaldle nie je tou najľahšou prácou planéty a pochopiteľne to tušia aj letušky samy. V nás však ich profesia vzbudzuje predovšetkým túžbu po dobrodružstve či chuť cestovať, v skutočnosti však ide o nekonečné morenie sa so zákazníkmi, pričom medzi nimi sa niekedy nájdu vskutku kuriózne typy. A pri situáciách, ktoré pri stretnutí s nimi vznikajú, niekedy zastáva rozum. Toto sú tie najzarážajúcejšie.

Niekto nechal v sedadle plné plienky


Iný sa zasa na palubu odhodlal aj s týmto kúskom


Ponáhľal sa

V roku 2014 sa jeden z pasažierov náhlil natoľko, že sa mu jednoducho nechcelo čakať, kým ostatní povystupujú. Rozhodol sa teda, že miesto vyčkávania radšej použije núdzový východ, ktorý ho dostane až na zem. Pri otváraní sa však modul poškodil a lietadlo sa omeškalo o vyše dve hodiny. Všetko sa to udialo na Sanya Phoenix International Airport, kde musel unáhlený pasažier zaplatiť škodu vo výške asi 16 000 dolárov.

Roztomilé


Zvláštne požiadavky

Niet pochýb o tom, že by sa správna letuška mala snažiť vyjsť v ústrety jej pasažierom, no tiež niet pochýb, že niektorí tí pasažieri nie sú úplne v poriadku. Bez okolkov zvyknú od palubného personálu požadovať veľmi netradičné veci, často s ešte bizarnejším odôvodnením. Jeden z cestujúcich napríklad žiadal pinzetu, aby druhému cestujúcemu mohol vytiahnuť triesku, ktorá sa vraj nachádzala neďaleko jeho análneho otvoru. Ďalší pasažier chcel tyčinky na čistenie uší a tretí zasa túźil po hrnečku, hadičkách, dóze a noži, aby si mohol vyrobiť katéter.

Na palubu došiel pripravený


Poriadkumilovní


Opral


Kliešte na chlieb

Turisti letiaci do Las Vegas majú zaujímavý zvyk - opiť sa ideálne ešte v lietadle. Podľa jednej letušky sa na jednom z letov do mesta hriechov skupina ľudí opila naozaj spektakulárnym spôsobom. Jeden z oslavujúcich sa následne vydal na toaletu, kde ho alkohol premohol a strepal sa do uličky. Svoju pýchu si však v opojení schovať nestihol, a tak bola vystavená pre celé lietadlo. Letušky sa však vynašli, vzali kliešte na chlieb a opatrne inkriminovanú časť tela uchopili a vsunuli späť do nohavíc.

Rituál

K záveru opísala letuška svoj najzvláštnejší a zároveň najdesivejší zážitok z celej jej leteckej kariéry. Cestujúci sa začali sťažovať, že z priestorov na batožinu nad hlavami kvapká krv. Je veľmi ťažké predstaviť si lietadlo s ľuďmi, na ktorých zo stropu kvapká krv a najmä ich reakcie. Išlo o let z Karibiku a niekto si viezol čerstvo odrezanú hlavu z kozy. Nie je jasné prečo, no na lietadle spôsobil obrovský poplach, veď sa ponúkali desiatky strašidelných a brutálnych scenárov.

Milovníčka zvierat

Sami máme veľmi radi zvieratá a samozrejme nie je nič zlé na vlastnení dobrého miláčika. Tak ako vo všetkom, aj v tomto prípade však existujú nejaké hranice. Neznáma pani na palube lietadla ich však mala zrejme značne posunuté, pretože ona si nielenže nejakým zázrakom prepašovala mačku v príručnej batožine až k sedadlu, ona ju uprostred letu ešte aj začala kojčiť. Z prsníka. Mačku. Letušky ju museli upozorniť, že nejde o práve najvhodnejšiu vec, čo robiť v lietadle, ona sa na ne rozkričala, že jej zvierací miláčik je pre ňu vzácny ako dieťa.

Niekedy je záchod jednoducho príliš ďaleko


Domov
Zdieľať
Diskusia