Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2017, 21:32
Čas čítania 0:00
Patrik O.

Si kreatívny a túžiš po dobrodružstve? Takto sa môžeš zadarmo dostať do Cannes na International Festival of Creativity

KULTÚRA CANNES
Uložiť Uložené

Festival kreativity vo francúzskom Cannes ponúka už viac než 60 rokov všetko, čo mladý kreatívec hľadá. Tu je návod, ako sa tam dostaneš.

Najlacnejší lístok stojí 3 115 €. 8 dní vo francúzskom Cannes. Cez 15 000 účastníkov a veľkolepé svetové predstavenie creativity v rôznych oblastiach dotýkajúcich sa životného prostredia či zdravia. Aj to je International Festival of Creativity, kde sa každoročne od roku 1954 schádza svetová reklamná špička. Ak sa túžiš dostať na miesto plné inšpirácie, máme pre teba spôsob, akým môže byť tvoj jún naozaj výnimočný.

Kľúčom k ceste do Cannes je súťaž Young Lions. Tá je určená pre mladých profesionálov do 30 rokov zaujímajúcich sa o, resp. pracujúcich v oblastiach marketingu, dizajnu a ďalších dôležitých súčastiach reklamného biznisu. Víťazstvo národného kola Young Lions 2017 slúži ako nominácia do medzinárodného kola odohrávajúceho sa priamo na festivale Cannes Lions, ktoré sa uskutoční 17.-24. júna. Okrem iného za teba organizátori a sponzori súťaže zaplatia náklady na ubytovanie, cestovné a vstupné. To sa oplatí, nie?

Minuloroční víťazi svojimi prácami organizátorov natoľko oslovili, že niektoré z prác skutočne využili v praxi. Či už si teda dobrý vo videotvorbe, máš pocit, že všetci tvoji kamoši počúvajú tvoje historky lebo sa vieš dobre predať, alebo pracuješ v reklamke a potrebuješ načerpať novú energiu zo zahraničia, stačí v sebe zoskupiť všetku kreatívnu energiu a vrhnúť sa na súťaž, v ktorej víťazstvo ti okrem úžasných skúseností a prestíže zaručí aj cennú položku do životopisu.

Odporúčané
10 filmov, ktoré dostali v Cannes najdlhšie standing ovation v histórii. Niektoré z nich boli podpriemerné filmy 10 filmov, ktoré dostali v Cannes najdlhšie standing ovation v histórii. Niektoré z nich boli podpriemerné filmy 3. júna 2023, 12:30

Organizátormi súťaže sú Ad Awards Association, Klub reklamných agentúr Slovenska, ADC Slovakia a odborný mesačník Stratégie. Súťaží sa v kategóriách Print, PR, Marketers, Film, Media, Cyber a Design. Prvé tri spomínané kategórie už zverejnili súťažné zadanie a je po termíne, no vo zvyšku disciplín máš stále možnosť zabodovať. Na vypracovanie riešenia majú tímy 48 hodín od odoslania zadania. Bližšie informácie a pravidlá k jednotlivým kategóriám nájdeš priamo na webe súťaže.

Harmonogram od dnešného dátumu vyzerá nasledovne:

8.5. o 9.00 hod. - zverejnenie zadania Film

10.5. o 9.00 hod. - zverejnenie zadania Media

12.5. o 9.00 hod. - zverejnenie zadania Cyber

15.5. o 9.00 hod. - zverejnenie zadania Design

22.5. - zasadnutie odbornej poroty

23.5. - zverejnenie shortlistovaných prác a kontaktovanie tímov

26.5. - verejné prezentácie shortlistov počas konferencie Zlatý klinec 2017

26.5. - vyhlásenie víťazov počas galavečera Zlatého klinca

17.6. - 24.6. - medzinárodné kolo Young Lions v rámci festivalu Cannes Lions 2017

Domov
Zdieľať
Diskusia