Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2017, 23:48
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Súboj titanov ovládol domáci Anthony Joshua! V parádnom súboji porazil legendárneho Klička až v 11. kole

ŠPORT ANTHONY JOSHUA BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Priaznivci boxu sa konečne dočkali.

Do posledného miesta zaplnený 90-tisícový chrám vo Wembley dnes hostil zápas roka 2017. Dlho očakávaný súboj medzi britským profesionálnym boxerom Anthony Joshuom a "Doktorom Oceľové Kladivo" - vyzývateľom Vladimirom Kličkom, ktorý prebehol tento večer nám dal konečne odpoveď na otázku, kto sa stane novým kráľom svetového boxu. V hre boli nielen opasky profesionálnych majstrov sveta v ťažkej váhe asociácií IBF, WBA a IBO, ale aj štedré prémie v podobe 20-miliónov libier, ktoré by si po tomto stretnutí mali obaja borci rozdeliť "fifty-fifty" bez ohľadu na jeho konečný výsledok.

"Dr. Steelhammer" sa vrátil do ringu po takmer dvojročnej pauze. Naposledy sa predstavil proti inému Britovi a to Tysonovi Furymu, pričom ako si mnohí z vás isto pamätajú, duel skončil pre legendárneho Ukrajinca neslávne. Po jednohlasnom verdikte rozhodcov prišiel o 11 rokov trvajúcu sériu neporaziteľnosti, ba čo viac, aj o tituly svetového šampióna v ťažkej váhe. V pripravovanom odvetnom súboji sa ich chystal získať okamžite naspäť. Šance sa mu však dostalo až dnes, práve kvôli rôznym problémom zo strany Tysona Furyho. 

Kličkovým oponentom v ringu bol 28-ročný rodák z Watfordu - Anthony Joshua. O jeho životnom príbehu ste sa mohli dočítať aj na našej stránke. Britský pästiar vlietol na pästiarskú scénu ako kométa a od roku 2013, kedy si vôbec po prvýkrát vyskúšal, aké je to boxovať s profesionálmi, stále neokúsil chuť prehry. Zvíťazil vo všetkých 18 zápasoch vždy systémom KO, čo je viac ako obdivuhodné. Aj tento fakt mu preto pomohol, že pred veľkolepým londýnskym súbojom bol u bookmakerov považovaný za favorita. Či sa mu to podarilo naplniť, sme sa dozvedeli po 23 hodine nášho času.

Obaja pästiari prichádzajú na miesto činu.

Štadión Wembley.

 

Příspěvek sdílený Chesney (@chesalgar23),

Aj vzhľadom na fakt, akým priateľským spôsobom a vzájomným rešpektom voči sebe obaja borci vystupujú a vyjadrujú sa na adresu toho druhého, bol určite nejeden človek zvedavý, ako to celé vôbec dopadne. Po úvodných predzápasoch vo Wembley sme sa už naozaj dočkali príchodu hlavných aktérov celého večera. Po zaznení oboch hymien započal aj samotný zápas. Už od úvodu zápasu hnali domáci diváci za víťazstvom rodáka z Watfordu, na ktorom bolo badať viditeľný rešpekt pred súperom. Po pokojnom otváracom kole, sme v tom následujúcom videli hneď niekoľko zaujímavých výmien.

Začiatok sice patril ukrajinskej legende, avšak v ďalších kolách sa misky váh pomaly preklápali na druhú stranu. V 5. kole sa Joshua zaťal do Klička a Ukrajinec sa ocitol vôbec poprvýkrát na zemi. Famózný úvod 5. kola v podaní Anthonyho Joshua ho však stál obrovské množstvo síl a v daľšom kole bol prvý raz vo svojej kariére počítaný. Skvelý zápas pokračoval aj vo zvyšných trojminútovkách a aj napriek tomu, že už prebiehalo 9. kolo, obaja borci stále dokázali udržať vysoké tempo zápasu. Vzrušujúce stretnutie dospelo až do 11. kola, kde sa Kličko dostal do veľkých problémov a bol hneď dva razy počítaný. Napokon rozhodca ukončil zápas KO v prospech Anthonyho Joshua, ktorý sa tak stal novým kráľom svetového ringu.

Späť
Zdieľať
Diskusia