Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 7:14
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Hviezdy Hollywoodu žiaria v šialenom traileri pre pokračovanie geniálneho špiónskeho filmu Kingsman

FILMY A SERIÁLY KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE
Uložiť Uložené

Pokračovanie jedného z najúspešnejších špionážnych filmov posledných rokov sa konečne odhaľuje v plnohodnotnej ukážke.

Pokiaľ sa aspoň trošku zaujímate o kinematografiu, tak viete, že čohokoľvek sa dotknú ruky britského režiséra Matthewa Vaughna, sa takmer okamžite premení na nadpriemerný filmový zážitok, ktorému sa nebránime oddať pokojne aj viackrát. Dôkazom sú snímky Stardust, Kick-Ass či X-Men: First Class, na ktorých sa podieľal nielen ako režisér, ale aj ako scenárista. Producentsky zastrešil aj oceňovanú životopisnú komediálnu drámu Eddie the Eagle (tá si našla miesto aj v našom zozname 10 najlepších hollywoodskych filmov minulého roka) v hlavných úlohách s Hughom Jackmanom a vychádzajúcim hereckým esom Taronom Egertonom.

S posledným spomínaným ale spojil tvorca sily už začiatkom roka 2015 vo filmovej adaptácií populárnych komiksov pod názvom Kingsman: The Secret Service. Bez akýchkoľvek pochybností sme si „R-kovú“ snímku zamilovali (v našej recenzii sme filmu dali jednoznačných 9/10) a keďže sme neboli jediní a diváci po celom svete nechali v kinách viac ako 414,3 milióna dolárov (pri 81 miliónovom oficiálnom rozpočte), dorazilo oznámenie o pripravovanom pokračovaní. 

A to sa odhaľuje veľmi štýlovým prvým trailerom

Najlepšou správou bolo, že pod palcom ju mal práve Vaughn, ktorý stál pri zrode jednotky a postaral sa o jej scenár a taktiež aj réžiu. O tomto pánovi je ale známe, že nikdy netočí sequely. Odmietol Days of Future Past aj Kick-Ass 2, pričom má pravidlo, že nenatočí pokračovanie k svojmu filmu, pokiaľ sa nebude cítiť, akoby tvoril niečo nové. Budeme ho teda parafrázovať, keď povieme, že pri Kingsman to cítil inak. Tradične sa podľa neho (aj nás, a vlastne podľa všetkých) pri sequeli dodržuje nepísané pravidlo: „Urobte to väčšie a drahšie.“ Vaughn sa chce práve tomuto faktoru vyhnúť. Popravde netušíme, prečo reálne kývol na sequel, ku ktorému prvýkrát v kariére nemal žiadnu predlohu a musel si vystačiť s vlastnou hlavou, no my sme však za to nesmierne vďační a očakávame skutočný nášup. 

Hviezdy Hollywoodu žiaria v šialenom traileri pre pokračovanie geniálneho špiónskeho filmu Kingsman
Zdroj: Twentieth Century Fox

A čo nás vlastne v pokračovaní čaká? Ako už napovedá samotný trailer (tomu predchádzala várka fotografií a pred niekoľkými hodinami uverejnený 10 sekundový teaser, pri ktorom dostalo vaše Play/Pause Button poriadne zabrať) o pár riadkov nižšie, na začiatku filmu bude zničená centrála Kingsman a celý svet sa razom stane rukojemníkom tajomnej zločineckej organizácie vystupujúcej pod názvom The Golden Circle (alebo ak chcete, Zlatý kruh). Na jej čele stojí nesmierne inteligentná kriminálnička Poppy (oscarová Julianne Moore, známa z filmov ako Still Alice, Hunger Games či Big Lebowski). Tá bola podľa všetkého v minulosti známou americkou celebritou, no v určitom momente sa v nej niečo zlomilo a vybrala sa tak na dráhu zločinu. Momentálne žije v úzadí vo svojom honosnom zábavnom parku PoppyLand.

Hviezdy Hollywoodu žiaria v šialenom traileri pre pokračovanie geniálneho špiónskeho filmu Kingsman
Zdroj: 20th Century Fox

Eggsymu (Taron Egerton), Merlinovi (Mark Strong) a Roxy (Sophie Cookson) tak nezostáva nič iné, ako sa vydať do Spojených štátov, kde operuje spojenecká špionážna organizácia s názvom Statesman. Aby toho nebolo málo, tak agentúra sídli v priestoroch texaskej pálenice alkoholu. V novom dobrodružstve tak uvidíme, ako si naši hrdinovia siahnu až na úplné dno síl, budú nútení prekonávať svoje vlastné limity a spolupracovať s druhou organizáciou, aby spoločne porazili bezohľadného nepriateľa. Iba tak totiž môžu zachrániť svet, čo sa pre nášho obľúbeného Eggsyho stáva už tak trochu zvykom.

Aby sme si to teda klasicky pekne zhrnuli, tak pokračovanie Kingsman s podtitulom The Golden Circle režisérsky aj scenáristicky zastrešil Matthew Vaughn a okrem vyššie spomínaných hercov sa môžete tešiť aj na Colina Firtha v úlohe Harryho Harta, ktorý je očividne mylne považovaný za mŕtveho, no napríklad aj Halle Berry (práve v spojení s ňou vyplávalo pred rokom na povrch, že podpísala zmluvu na dva filmy, ktoré by z Kingsman robili trilógiu, viac ale v tomto článku) ako Ginger, hlavnú technickú podporu v organizácii Statesman, ktorú riadi Jeff Bridges aka Agent Champagne.

Dôležitým článkom pre vývoj deja bude istotne aj agent s menom Tequila v podaní Channinga Tatuma. Okrem týchto však uvidíte aj Eltona Johna, Pedra Pascala (ten stvárni postavu agenta Whiskeyho, ktorý by mal Eggsymu počas celého filmu kryť chrbát) Samanthu Womack, Edwarda Holcrofta, Hannu Alström a miesto starého Michaela Cainea dostaneme ešte staršieho Michaela (Dumbledora) Gambona. Premiéra je naplánovaná na 29. septembra (dátum sa na poslednú chvíľu posunul o týždeň skôr, aby v tržbách nešiel do priameho súboja so snímkou Blade Runner 2049). Nalákal vás trailer na návštevu kinosály? Diskusia je vaša.

Hviezdy Hollywoodu žiaria v šialenom traileri pre pokračovanie geniálneho špiónskeho filmu Kingsman
Zdroj: Twentieth Century Fox
Späť
Zdieľať
Diskusia