Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 12:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Severokórejský vodca Kim Čong-un si užíva tajný palác len pre vyvolených. Dlhočízne jachty aj zábavný park tam nemôžu chýbať

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

V Severnej Kórei to nie je pre všetkých zlé.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un očividne vie, ako si užívať život. Vďaka rozhovoru bývalého basketbalistu Dennisa Rodmana a viacerých fotografií z okolia sa napokon podarilo lokalizovať rozľahlý rezort, kam sa vodca ázijskej krajiny uchyľuje, ak má chuť na poriadne večierky a nekonečné prúdy alkoholu. Americký basketbalista sa do krajiny dostal ešte v roku 2013 na pozvanie samotného diktátora, keďže medzi jeho najobľúbenejšie športy patrí práve basketbal, a po návrate domov toto miesto opísal ako druhú Ibizu. Jediným problémom severokórejského rezortu bol fakt, že Kim Čong-un tam svoje dni trávi v obklopení približne 50 či 60 ľudí, a tak by si tam len ťažko hľadal tisíce ľudí ako na Ibize. Vďaka satelitným záberom sa tak môžeme pozrieť na to, čo všetko má Kim Čong-un k dispozícii.

Už pred štyrmi rokmi Dennis Rodman priznal, že počas návštevy KĽDR si Kim Čong-un potrpel na kvalitu všetkého, s čím sa návštevníci stretnú. Ak tam teda dostaneš akýkoľvek alkohol, pôjde o najdrahšiu a najlepšiu dostupnú značku, takže sa môžeš spoľahnúť na to, že ťa nikto nebude chcieť otráviť. K dispozícii pri vilách sú aj vymoženosti ako basketbalový kurt, futbalové ihrisko či ihrisko, kde si ľudia môžu zahrať plážový volejbal, ale keď už sa blížime k vode, potom netreba zabúdať ani na 60 metrovú jachtu a neďaleký súkromný zábavný park, kde sa Kim Čong-un dokáže dosýtosti vyblázniť. Hneď pri luxusnej nehnuteľnosti sa nachádza aj vlastná vlaková stanica, letisko a prístav plný lodí, ktorý sa stará o to, aby mal Kim Čong-un vždy niekoho pri sebe. Ak majú návštevníci chuť zmeniť prostredie, môžu sa vydať na približne 40 kilometrov vzdialené ostrovy, kde je atmosféra samozrejme rovnaká, ale netreba zabúdať na to, že ak nepatríš medzi severokórejskú elitu alebo obľubenú osobnosť severokórejského diktátora, určite sa tam nikdy v živote nedostaneš.

Späť
Zdieľať
Diskusia