Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2017, 23:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako to vyzerá po zapnutí severokórejského počítača? Tamojší operačný systém je kópiou našich a k dispozícii je len jediný prehliadač

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

V Severnej Kórei sa technologickým pokrokom veľmi chválIť nemôžu.

Pred niekoľkými mesiacmi sme ti priniesli viac než zaujímavý článok obsahujúci fotografie toho, ako vyzerá internet v Severnej Kórei. Jeden zo zamestnancov Google, Will Scott, bol na návšteve v Pchjong-jangu, kde si okrem iného kúpil severokórejský operačný systém. Príznačne sa nazýva Red Star, červená hviezda a je postavený na Linuxe, pričom až nápadne pripomína užívateľské prostredie macOS od Apple. V ňom je zabudované všetko. Od textového editoru po jediný dostupný prehliadač v celej krajine Naenaru. K dispozícii je tiež len niekoľko tapiet, často zobrazujúce len krásy Severnej Kórey a vojenský arzenál. Portál Business Insider tieto fotografie zozbieral a oštítkoval, vďaka čomu tak máme ešte jasnejšiu predstavu, ako vyzerá luxus, teda vlastnenie počítača v Severnej Kórei.

Späť
Zdieľať
Diskusia