Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2017, 12:18
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ďalší prípad horiacého smartfónu na Slovensku. Dávid si počas noci nabíjal telefón neznámej značky a nad ránom ho zobudil výbuch

TECH
Uložiť Uložené

Poučenie pre všetkých, ktorí sa snažia ušetriť peniaze pri kúpe smartfónu.

Prípadov horiacich telefónov sme v posledných 12 mesiacoch zaznamenali skutočne hojne a za všetky môžeme spomenúť kauzu Galaxy Note 7, za ktorý sa asi výrobcovia budú hanbiť ešte zopár dlhých rokov. Jeden podobný prípad sa dokonca pred pár týždňami objavil aj na Slovensku, konkrétne v Rožňave. Vo všeobecnosti však platí, že taký obyčajný smarfón nemá žiadny dôvod explodovať či vznietiť sa len tak z ničoho nič. Najčastejšie je za tým výber pochybnej neoverenej ázijskej značky alebo napríklad výmena batérie či nabíjacieho konektoru za lacnú náhradu, o čom však v skutočnosti ani nemusíte vedieť. Jednoduchou prevenciou je vybrať si smartfón aj autorizovaný servis s dobrými recenziami, aj keď samozrejme, nie vždy si môžeme byť stopercentne istí.

Prvý známy prípad horiacého smarfónu už máme aj na Slovensku. Muž z obce Horný Lieskovec si dal počas noci ten svoj nabíjať tak, ako veľa krát predtým, no nad ránom ho zobudila svetelná šou, na ktorú asi len tak nezabudne. Prirodzenou reakciou bolo, že horiaci predmet zabalil do trička a vyhodil von oknom, čím predišiel úrazu a v konečnom dôsledku všetko dobre dopadlo. Ak vám teda Dávid v priebehu včerajšieho a dnešného dňa nedvíhal, tak už viete prečo. Môže byť však dobrým ponaučením pre všetkých, ktorí radšej siahnu po lacnejšej neoverenej značke prípadne pochybnom modeli bez toho, aby sa o ňom vopred informovali.

Ďalší prípad horiacého smartfónu na Slovensku. Dávid si počas noci nabíjal telefón neznámej značky a nad ránom ho zobudil výbuch
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia