Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2017, 13:32
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Life of Boris: Slovanská YouTube hviezda, ktorá baví davy vďaka východoeurópskemu životnému štýlu

REFRESHER SLOVANIA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Na červenej sociálnej sieti nájdeš len málo podobných celebrít. Nám sa podarilo "odchytiť" tú najväčšiu rybu v hre a rovno ju vyspovedať.

S pribúdajúcim počtom kadejakých youtuberov je prerazenie na danom "trhu" čoraz náročnejšie. Väčšinou ide o opakujúce sa čelindže, výzvy, propagácie a podobne. Avšak v posledných mesiacoch sa nielen na YouTube, ale aj na Facebooku čoraz častejšie objavujú zábavné obrázky či príspevky z tzv. "slovanskej tematiky" zameranej na životný štýl typického východoeurópskeho človeka. Alkohol, typické jedlá, divné príhody a ďalšie charakteristické prvky bavia čoraz viacej ľudí. Tento špecifický štýl humoru momentálne najlepšie propaguje youtuber Boris, o ktorom sa viac dozviete nižšie. Priložené sú dve verzie nášho rozhovoru, prvá je slovenská a druhá anglická pre všetkých jeho fanúšikov.

Ahoj Boris! Sme veľmi radi, že konečne môžeme pristúpiť k interview s najväčšou slovanskou YouTube hviezdou, tak poďme na to. Mohol by si sa na začiatok v krátkosti teda predstaviť?

Ahojte! Moje meno je Boris a rád rozosmievam ľudí. Býval som programátorom, no teraz... už ním nie som.

Prečo si sa rozhodol začať natáčať videá na YouTube?

Videá na YouTube som začal vytvárať preto, aby som s mojimi priateľmi pozdieľal nejaké tie moje vtípky. Vtedy to všetko započalo.


Pamätáš sa na moment, keď si nahral svoje prvé video? O čom vôbec bolo?

Samozrejme. Prvé video som nahral na moje narodeniny pred dvoma rokmi. Bolo o Borisovi ako taxikárovi. Vtedy to však bolo viacej o akomsi charaktere hovoriacom hocijaké frázy, ktoré by hovoril aj taxikár (v skutočnosti ním nie som). Ako čas plynul, začal som rôzne veci ukazovať najmä z mojej perspektívy. Každodenný život tohto slovanského chalana odvtedy začal baviť svet. A odtiaľ pochádza aj názov môjho kanála.
 

Teraz už máš takmer 640 000 odberateľov a 60 000 000 videní na tvojich videách. Očakával si podobné míľniky, keď si začínal?

Nečakal som, že kanál bude rásť takou rýchlosťou, akou rástol. Ale dúfal som, že nejaké tie tisícky nazbieram. No 640 000 som rozhodne nečakal. Každopádne, rast kanála mal veľmi dobrý efekt na to, ako robím moje videá, pretože touto cestou mám k dispozícii viacej ľudí, od ktorých môžem dostávať spätnú väzbu.

Kedy prišiel najväčší impulz v tvojej YouTube kariére? Nakoľko "slovanská tematika" je veľmi populárna len za obdobie niekoľkých posledných mesiacov. Či?

Nemyslím si, že tu bol nejaký impulz. Všetky moje nápady vkladané do videí prichádzali pekne v rovine. Samozrejme, slovanská téma bola na internete populárna asi od roku 2010. Avšak v jednom bode som si uvedomil, že by som mohol vkladať naplno všetky moje znalosti a zmysel humoru do videí, aby si ich každý riadne užil. Myslím si, že moje celosvetové publikum dokazuje, že niečo robím dobre. 

Takže, aké je to vlastne byť slovanskou superhviezdou?

Pripadá mi to, ako by som bol v centre pozornosti po celý čas. Ľudia mi píšu každý deň a mama tak vraví, že už som celkom populárny. Život je v pohode. Ale pre mňa to nie je nič extrémne nové, pretože som rád, keď som stredobodom pozornosti pri rôznych príležitostiach či medzi priateľmi.
 
Pre fanúšikov, čo ťa nepoznajú a západných špiónov, čo pojem "cheeki breeki", ktorý veľmi často používať, znamená?

Bojím sa, že som transformoval tento pojem na niečo celosvetovo známe mimo prostredia hry STALKER. V nej to bola iba časť obyčajnej frázy, ktorú vyslovovali raz za čas nepriatelia. "Cheeki breeki" som počul už v rôznych situáciách. Je veľmi ťažké to preložiť do angličtiny bez toho, aby to nestratilo svoj pôvodný zmysel, no myslím si, že človek si poľahky dokáže sám predstaviť, čo to popisuje.


 
Okrem iného aj často cestuješ naprieč rôznymi európskymi krajinami kvôli ich zhodnoteniam. Aký bol tvoj najdivnejší, najzábavnejší, najhorší, najlepší či najviac zaujímavý moment na tvojich cestách a v akej krajine?

Bol som už v mnohých európskych krajinách, veď som vyrástol vo východnej Európe, a preto nie je jednoduché povedať, aký je môj najdivnejší zážitok. Každopádne, najviac sa mi páčil obrovský a nádherný výhľad zo svahu keď som bol v Jasnej na snowboarde. Najhoršie boli jednoznačne ceny piva vo Fínsku. A najlepším zážitkom zasa cena šašliku v Poľsku.  
 

Sme Slováci, takže by sme radi vedeli, aký bol tvoj výlet do Popradu. Ako si sa tam cítil? Môžeme ťa niekedy znova očakávať či už v Bratislave, Košiciach alebo niekde inde na Slovensku?

Mesto Poprad bolo veľmi malé. Nakoľko ide o turistické miesto, bolo pomerne tiché a bary boli prázdne, čo som neočakával, avšak - viacej piva pre mňa. Jednoznačne prídem znova akonáhle bude mať prvú príležitosť. Pozriem si Bratislavu. A vyskúšam trocha viacej Tatranského čaju.


A čo tvoj kanál Gopnik gaming, ktorý si sa rozhodol vytvoriť?

Kanál Gopnik gaming je zameraný na dlhšie herné videá. Stále nahrávam ich skrátené a upravené verzie aj na hlavný kanál, no celkovo som radšej vytvoril nový priestor pre ne, lebo veľa ľudí si 15-minútové nezostrihané záznamy neužíva. A preto majú moji sledovatelia možnosť ich pozerať na oddelenom mieste.
 
Myslíme si, že robíš pre adidas lepšiu reklamu, ako ich spoty niekde v televízii a podobne. Kontaktovali ťa niekedy ohľadom spolupráce či niečomu podobnému?

Nie, nekontaktovali ma a nemám s nimi kontrakt. Snažia sa byť akousi vyššou triedou športovej značky, ktorú propagujú profesionálni športovci a nie obyčajná osôbka (ako ja) zameraná na základný komfort a jednoduchý štýl. Od nejakých zdrojov som už počul, že značka adidas nemá záujem propagovať "gopnik štýl", s ktorým je môj kanál spojený, a práve preto ma dodnes nekontaktovali. 

Aká je vlastne tvoja najobľúbenejšia hra?

Mám veľa hier, ktoré si vychutnávať čas od času. Práve teraz hrám Kerbal Space Program. Ale veľmi často opätovne zapínam STALKER-a znova a znova. Má veľa verzií a mnoho módov, takže tam pravidelne zažívam veľa zábavy počas niekoľkých hodín.


Si skutočne nezamestnaný a všetok svoj čas venuješ práve YouTube videám? Kedy si odišiel z práce a aká bola šéfova reakcia?
Áno, momentálne nemám inej roboty ako robiť všetky tieto videá. Keď som sa rozhodol ukončiť pracovný pomer, môj vedúci bol zmätený, prečo odchádzam. Nezmienil som sa mu o tom, že som populárnou osobou na YouTube. Myslím si, že to doteraz nevie.

U nás je tradíciou, že posledný odstavec nechávame pre tvoj odkaz čitateľom. Chcel by si niečo odkázať?
Jedzte šašlik, squatujte a zostaňte cheeki breeki!

My ďakujeme za rozhovor a na záver vám prikladáme odkazy na jeho oficiálny kanál a herný kanál, Patreon, Instagram i Facebook.


ENGLISH VERSION HERE

Domov
Zdieľať
Diskusia