Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2017, 12:16
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Luxusné sídlo ako stvorené pre hlavu drogového kartelu je útočiskom, po akom zatúžite aj vy

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Ani slávny El Chapo by určite neodmietol danú usadlosť zasadenú do tamojších kopcov v obkľúčení zelene.

Drvivá väčšina z vás určite aspoň raz započula o hlavách drogových kartelov, ktoré si užívajú prepych, o akom sa bežným ľuďom ani len nesníva, vrátane nehnuteľností. Tí, ktorí sledovali napríklad perfektný seriál Narcos veľmi dobre vedia, o čom píšeme. Dnes ale nebudeme objavovať usadlosti a majetky v Kolumbii, ale namierime si to do Mexika

Práve v krajine, ktorá je taktiež "preslávená" obdobnými problémami s distribúciou drog sa nám podarilo vďaka portálu Dezeen objaviť úžasné sídlo nad mestom zvaným Monterrey. Samozrejme, podľa zdroja nejde o žiaden úkryt skutočného pašeráka, ale svojím umiestnením a veľkolepým vzhľadom by ním pokojne mohol byť. Ventura House, ako znie názov projektu pochádzajúci z ruky tamojšej architektky menom Tatiana Bilbao, má všetko, po čom môže človek túžiť a aj niečo naviac. 

Priestranný rodinný dom, dokonale kopírujúci svahovitý terén, bol navrhnutý veľmi moderným štýlom s prvkami kubizmu, keďže ako celok je poskladaný z viacerých kubusových objektov. Najzásadnejšou požiadavkou zo strany klientov bolo oddelenie privátnej časti od ľahšie viditeľnej práve kvôli dostatku súkromia, čo sa vyššie menovanej autorke bez najmenších pochýb podarilo. Koniec koncov, posúdiť to budete môcť už o pár okamžikov aj sami skrz galériu snímok nižšie od fotografa Roryho Gardinera.

Ešte predtým nám ale nedá nespomenúť ani oku lahodiaci interiér plný len tých najkvalitnejších materiálov a doplnkov krásne korešpondujúcich s celkovou atmosférou bývania, akých zatiaľ na svete nie sú tisíce. Len si predstavte tie každodenné západy slnka z pohodlia obývacej miestnosti s panoramatickým výhľadom na všetky krásy mexickej metropoly. Niektoré veci sú na nezaplatenie a práve obdobné radosti zo života medzi ne rozhodne patria.

V prípade, že viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie, ďakujeme vám za podporu! 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia