Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2017, 1:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Messenger začne navrhovať odpovede na správy. Systém dostáva vlastnú inteligenciu, ktorá sa bude snažiť odhaliť tvoju náladu

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Rafinovaná umelá inteligencia má Messenger posunúť na úplne nový level.

Určite poznáš ten moment, kedy ti tvoj (až do toho momentu) kamarát na tvoju správu odpíše "ok". Alebo pošle smajlíka. Alebo lajk. Ak ťa takéto situácie naozaj iritujú, nový update Facebook Messengeru sa postará, aby ti už podobná správa nikdy neprišla. Aktualizácia obsahujúca novú verziu inteligencie nazývanú Messenger M (alebo Messenger assistant) totiž bude radiť, čo odpísať. Po prijatí správy sa zo smajlíkov a niektorých kľúčových slov bude snažiť identifikovať náladu správy, na čo ti ponúkne niekoľko kľúčových slov ako odpoveď.

Slová však nebudú jedinou možnosťou. Na krátke a stručné správy bude ponúkať smajlíky, ako reakciu na hlasovú odpoveď ponúkne takisto vytvorenie hlasovky. Ak sa budete baviť o jedle, Messenger sa z vašej konverzácie pokúsi pochopiť čo najviac, aby vám mohol doporučiť reštauráciu, ktorej podrobnosti si nazdieľate v chate. Ďalej by mali fungovať žiadosti a prevod platieb z účtu na účet, kalendár, zdieľanie polohy či dokonca aj návrhy a podrobnosti pre jazdy Uberom.

Messenger začne navrhovať odpovede na správy. Systém dostáva vlastnú inteligenciu, ktorá sa bude snažiť odhaliť tvoju náladu
Zdroj: Facebook

Messenger assistant sa tiež bude učiť to, akým spôsobom obaja v chatovej miestnosti píšete. Ak jeden z vás takmer vôbec nepoužíva smajlíky, zameria sa viac na slová a bude si ich správnosť overovať podľa toho, na čo daná osoba klikne. Ak zas smajlíky používaš veľmi, riadiť sa bude predovšetkým nimi. Samozrejme, asistent sa bude učiť. Jeho cieľom je udržať rozhovor plynúci a stále osobný. História M asistenta siaha do roku 2015, kedy bola prvýkrát spomenutá verejnosti. Update sa aktuálne začína zjavovať v niektorých zariadeniach po USA, v ďalších krajinách sa presadí podľa úspechu. A nemusíš sa báť, ak sa ti asistent nepáči, jednoducho ho môžeš vypnúť.

Domov
Zdieľať
Diskusia