Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2017, 15:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

YouTuber si v Číne poskladal funkčný iPhone. Miestne obchody s elektronikou mali všetky potrebné súčiastky

TECH ČÍNA IPHONE
Uložiť Uložené

Dokopy ho vyšli na približne 300 dolárov.

Ázijská krajina, v ktorej sú schopní okopírovať aj kópiu, nás stále neprestáva prekvapovať, čoho dôkazom je aj ešte čerstvý experiment tech YouTubera s menom Scotty Allen, v rámci ktorého sa mu podarilo vďaka súčiastkam od predajcov z čínskych ulíc poskladať svoj nový iOS smartfón.

iPhone 6s svieti a funguje ako verzie z obchodov, pričom za recyklované súčiastky dal dokopy približne 300 dolárov, kam však nezapočítal náklady na nástroje či pokazené časti. V takom prípade minul niečo okolo tisícky. Scotty navštevoval Šen-čen niekoľko mesiacov v určitých intervaloch a počas týchto výletov dokázal nazbierať všetky nevyhnutné časti zariadenia, ako napríklad základnú dosku, batériu či displej, z ktorých nakoniec iPhone aj úspešne zmontoval.

Samozrejme, nastalo aj niekoľko komplikácií. Kvôli bezpečnostným dôvodom musel zohnať dosku, ktorá už mala pripojený biometrický senzor TouchID. Pokiaľ by súčiastky zohnal samostatne, tak snímač na odtlačky fungovať nebude

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Jeho čoraz populárnejšie video "How I Made My Own iPhone - in China" má takmer až 24 minút a môžete vďaka nemu nahliadnuť do epicentra dnes už enormne obrovského mobilného priemyslu s takmer neobmedzenými možnosťami. A keď sa mu to podarilo s jedným úspešným smartfónom, zrejme to bude možné aj s inými, napríklad s Galaxy S7 (a čoskoro aj s Galaxy S8) od juhokórejského Samsungu. 

Späť
Zdieľať
Diskusia