Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2017, 12:14
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple vraj vyvíja senzor na meranie cukru v krvi. Watch by tak ľuďom trpiacim cukrovkou výrazne uľahčili liečbu

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Tim Cook chystá ďalšiu zaujímavú novinku.

Práce na novom ajfone nie sú zrejme jediné, čomu kalifornský gigant momentálnej venuje pozornosť. Z technologických kuloárov sa totiž dostalo na svelo sveta, že ďalšia generácia inteligentných hodiniek Apple Watch ponúkne naozaj unikátnu funkcionalitu, ktorá mnohým z nás výrazne zjednoduší život.

Ako informuje web AppleInsider, prostredníctvom nového senzora, ktorý je údajne ešte stále vo vývoji, by mali kdekoľvek a kedykoľvek zvládnuť odmerať hladinu cukru v krvi, čím v rámci liečby cukrovky eliminujú potrebu používať dnes zaužívané bolestivé ihly. Pôjde o neinvazívny spôsob, dá sa povedať, že nepretržitého monitorovania zdravotného stavu toho, kto bude nové Watch nosiť na zápästí.

Senzor na meranie glokózy by, podobne ako senzor na meranie tepu srdca, prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth v určitých časových intervaloch odosielal nazbierané dáta do prepojeného iPhonu, kde ich potom spracuje a následne aj zobrazí nainštalovaná aplikácia. A pokiaľ k tomu Apple primieša aj svoju prepracovanú platformu Health, čo je už teraz viac-menej isté, k dátam o našom zdraví získa nepretržitý prístup i náš lekár, hoci je od nás desiatky kilometrov. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Na vývoji podľa dostupných informácií z viacerých dôveryhodných webov pracuje "tajný" tím odborníkov na medicínu vrátane špičkových hardvérových inžinierov cez päť rokov, takže môžeme očakávať naozaj precízny kus technológie.

Späť
Zdieľať
Diskusia