Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2017, 10:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung začne s testovaním prototypu revolučného smartfónu. Unikátny Galaxy X vraj zložíme ako papier

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Južná Kórea to myslí vážne.

Keďže práce na novej vlajkovej lodi už skončili, vo vývojárskom a výskumnom centre spoločnosti Samsung začínajú venovať pozornosť ďalšej, tentokrát neporovnateľne zaujímavejšej novinke. Galaxy X je podľa dostupných informácií skladací, respektíve rozkladací mobilný telefón s dvomi dotykovými obrazovkami, čiže jednoduchšie povedané - moderná vyklápačka. Keď ho nebudeme práve používať, zlomíme konštrukciu a hodíme do vrecka. 

Úniky súvisiace s podobným konceptom nie sú nič nové. Už roky sa na internete objavujú rôzne obrázky či špekulácie o skladacích mobilných zariadeniach. Lenovo nám dokonca minulý rok predviedlo dva funkčné prototypy. Jeden bol hybrid medzi smartfónom a smartwatch, druhý zase medzi tabletom a smartfónom. Samotná transformácia trvala len pár sekúnd a bez akýchkoľvek problémov ju zvládol aj technicky menej zdatný jedinec. 

Avizovaný smartfón Samsung Galaxy X sa momentálne nachádza v štádiu ranného prototypu, ktorý by mali už čoskoro začať reálne testovať priamo v teréne, tvrdia bližšie nešpecifikované zdroje z priemyslu. Čo to znamená? Je zrejme už teraz jasné, že tento prototyp uvidíme v celej jeho kráse na nadchádzajúcom podujatí IFA 2017, ktorá sa opäť začiatkom septembra uskutoční v Berlíne. Nevylučuje sa ale ani to, že ide o jednu z viacerých verzií ďalšej vlajkovej lode, Galaxy S9.

Domov
Zdieľať
Diskusia