Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2017, 11:46
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Veľa redukcií a vysoké ceny. Apple sa kvôli MacBookom v prestížnom hodnotení prepadol až na šieste miesto

TECH APPLE MACBOOK
Uložiť Uložené

Zrejme im chýba Steve Jobs.

S kalifornským gigantom to poslednú dobu ide dole vodou a ako ďalší nevyvrátiteľný dôkaz tu tentokrát máme hodnotenie ostrieľaného Laptop Magazine, kde si kvôli prenosnému osobnému počítaču s operačným systémom macOS pohoršil až tak, že sa v rebríčku TOP výrobcov z celého sveta prepadol o päť priečok.

"MacBooky sú tenké, výkonné a veľmi dobre prevedené, potrebujete však veľa peňazí a plnú kapsu redukcií."

Vďaka nadštandarnej kvalite MacBookov mu od roku 2010 patrilo prvé miesto, no nedávne konštrukčné zmeny spôsobili prepad na šieste. Pred Apple sa tak so svojimi laptopmi umiestnila ako americká spoločnosť Dell, tak aj taiwanský Asus, HP, Acer či dokonca i čínske Lenovo, informuje web TechnoBuffalo.

Veľa redukcií a vysoké ceny. Apple sa kvôli MacBookom v prestížnom hodnotení prepadol až na šieste miesto
Zdroj: www.laptopmag.com

Tak veľký prepad má vraj na starosti integrácia USB port typu C, cez ktorý sa nové generácie prenosného počítača s logom nahryznutého jabĺčka nabíjajú a zároveň aj fyzicky prepájajú s inými elektronickým zariadeniami. Majiteľ MacBookov preto musí siahnuť po drahšej redukcii, čo mu zároveň výrazne skomplikuje používanie, a to sa zase logicky odráža na horších používateľských skúsenostiach.

Prestížne hodnotenie výrobcov laptopov zahŕňalo šesť rôznych aspektov - odborné recenzie, dizajn, podpora, inovácie, hodnota a výber vrátane záruky. 

Späť
Zdieľať
Diskusia