Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2017, 9:49
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Spomína bývalého partnera a neustále sa nudí. Aj maličkosti môžu naznačovať, že sa tvoj vzťah rýchlo blíži ku koncu

Uložiť Uložené

Podľa psychologičky záleží na každej maličkosti.

Vzťah je v niektorých prípadoch veľmi labilná vec, do ktorej musia prispievať obaja jeho členovia, inak môžu skončiť tak rýchlo, ako aj niektoré z nich začali. Na začiatku síce môžeš mať brucho plné motýlikov, v niektorých prípadoch je však možné, že sa veľmi rýchlo vytratia, aby uvoľnili miesto neistote či sklamaniu. Psychologička a blogerka Isadora Baum sa podelila s rozhodujúcimi momentami, kedy by si pár mal povedať, že už to ďalej nemá cenu. Práve radami vo vzťahoch si zarába na živobytie a nasledujúce znaky považuje za dostatočne kritické na to, aby prišlo k definitívnemu prehodnoteniu celého vzťahu.

Spomína bývalého partnera a neustále sa nudí. Aj maličkosti môžu naznačovať, že sa tvoj vzťah rýchlo blíži ku koncu
Zdroj: pixabay.com

Neotvára sa

Ako sa hovorí, dôvera je základom každého vzťahu a aj keď sú nejaké tajomstvá zdravé, rozhodne by si partneri nemali pre seba nechávať každú maličkosť. Problémy ako neúspech v práci, neistota vo vzťahu či málo srdiečok na fotke zavesenej na Instagrame sú veci, ktoré by sa podľa blogerky mali rozhodne riešiť a práve diskusia o týchto problémoch môže vzťah ešte upevniť. Psychologička tvrdí, že mnoho mužov i žien nie je spokojných s tým, ako sa ich telo zmenilo (= pribrali) počas dlhotrvajúceho vzťahu, pričom by ich partner alebo partnerka dokázali utešiť, podporiť či správne namotivovať. Navyše tak predchádzaš konfliktom, ktoré môžete v rámci vášho vzťahu zažiť v budúcnosti. Takáto strata dôvery značí, že si jeden z partnerov už nie je istý tým, ako ho druhý partner vníma.

Rozdielne príjmy

Aj financie vedia komunikáciu vo vzťahu poriadne zamiešať. Ak má jeden z partnerov rozdielny príjem od toho druhého, vynára sa hneď niekoľko možných problémov, ktoré treba riešiť. Prvým z nich je, že si jeden nemôže dovoliť tie isté veci ako ten druhý, čo často ústi k nejakej finančnej podpore. Ďalšou problematickou stránkou veci je situácia, kedy sa menej zarábajúci člen vzťahu môže cítiť menejcenne a z daného vzťahu mať zlý pocit. A na záver môže mať bohatší partner problém s podporou toho s menším príjmom a pokúsiť sa zo vzťahu vycúvať. Ak s niekým plánuješ dlhodobejší vzťah a vyskytuje sa v ňom práve tento problém, psychologička ho radí prediskutovať čo najskôr a určiť si nejaké hranice a pravidlá.

Spomína bývalého partnera a neustále sa nudí. Aj maličkosti môžu naznačovať, že sa tvoj vzťah rýchlo blíži ku koncu
Zdroj: pixabay.com

Neustále spomína svoju bývalú

Tento bod sa týka najmä žien, no určite aj muži už ním niekoľkokrát svoje polovičky poriadne potrápili. V drvivej väčšine prípadov sa vzťahy končia, lebo niekto nie je s niečím spokojný. Ak však prejde do vzťahu k tebe, očakáva, že si v niektorých veciach lepší a nepríjemné veci z minulého vzťahu s tebou nezažije. Keď ste však na nejakom mieste a on si spomenie, ako mu tu bolo s jeho ex perfektne, stavia ťa do akejsi súťaže, kde ak nevyhráš, tak je zle. Ak ťa však neprestáva porovnávať s jeho predchádzajúcimi vzťahmi, zrejme s niečím nie je spokojný, akokoľvek sa snažíš.

Nudíte sa spolu

Vzťah je okrem iného aj príležisťou zažiť niečo nové, no aj napriek tomu sú niektoré dvojice len zavreté doma. Ak je pre teba trávenie času s partnerom len ďalšou vecou na programe, ktorá je rovnako zaujímavá, ako umývanie riadov, možno je na čase prehodnotiť vaše spoločné aktivity, keďže sa zrejme vytratila iskra. Nechceš predsa, aby si len strácala čas s večne znudeným chalanom, ktorý nikdy nedokáže nič vymyslieť a neustále sa sťažuje. A ešte aj stále spomína svoju bývalú.

Problémy s komunikáciou

Komunikácia a vzájomné riešenie problémov je ďalším zo základov vzťahu a ak ste schopní pohádať sa aj na niekoľko dní, niečo nie je v poriadku. Hádajú sa všetci a nie je problém pohádať sa aj o značke jeho šampónu, ak však počas hádky naňho začneš chrliť všetky veci, ktoré sa ti na ňom nepozdávajú, asi nie ste pre seba úplne stvorení. Tvoj partner sa môže snažiť celú situáciu ukľudniť, no ak neusúdiš, že si to možno trochu prehnala, hádka sa môže predĺžiť a váš vzťah začne upadať.

Spomína bývalého partnera a neustále sa nudí. Aj maličkosti môžu naznačovať, že sa tvoj vzťah rýchlo blíži ku koncu
Zdroj: pexels.com

Iní ľudia to robia lepšie

Ak hráte nejakú masívnu hru, kde ste vo dvojici, súťaživosť je pochopiteľne na mieste, no nemusíte byť vy vždy tí najlepší. Jednoducho si vychutnávajte čas, ktorý ste originálne strávili a navyše aj spolu. Iným príkladom je situácia, kedy rozmýšľaš, či sa tvoje kamarátky práve nemajú lepšie. Jasné, niektoré činnosti, ktoré on robí, môžu byť neskutočná nuda a otrava, no vnímaj to, že si s ním a aspoň na chvíľu zabudni na to, ako by sa dala vylepšiť každá minúta vášho spoločného života.

Je pokazený

Ak si si to nevšimla už na začiatku vzťahu, pravdepodobne to teraz ľutuješ. No každý z nás má nejaké chyby a ak ťa nejaká neskutočne irituje, možno je čas vydať sa vlastnou, novou cestou. Určite sa môžeš snažiť robiť nejaké kompromisy a dohody, väčšinou je to dokonca aj správne, no nikdy nie je dobré obmedzovať to, čo má ten druhý naozaj rád. Ak sa nedokážete zhodnúť v názore na mnoho vecí ohľadne vášho vzťahu, pravdepodobne to bude len pokračovať, čo znamená ešte viac hádok. Radšej ulov niekoho, kto za to naozaj stojí.

Spomína bývalého partnera a neustále sa nudí. Aj maličkosti môžu naznačovať, že sa tvoj vzťah rýchlo blíži ku koncu
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia