Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

4K obraz pri 60 fps či bezkonkurenčný výkon. Očakávaný nástupca konzoly Xbox One odhaľuje svoj hardvér

TECH
Uložiť Uložené

Microsoft prezradil ďalšie špecifikácie Xbox projektu Scorpio.

Aj keď nám softvérový gigant svoj ďalší veľký počin poodhalil ešte počas minuloročného podujatia E3, značná časť dôležitých informácií o ambicióznom Xbox projekte Scorpio zostala i naďalej zahalená pod rúškom tajomstva. Teda až do týchto dní, pretože vďaka webu Eurogamer už konečne poznáme ďalšie detaily o vylepšenom hardvéri z útrob netrpezlivo očakávanej hernej konzoly (názov pre spotrebiteľský trh ešte nepoznáme), aká vraj momentálne nemá rovnocenného súpera.

Stalo sa tak len niekoľko týždňov pred otvorením brány E3 2017, ktoré nastane v polovici nadchádzajúceho júla. A čo zaujímavé sme sa teda dozvedeli? Z dostupných informácií vieme, že cieľom spomínaného projektu nie je priniesť úplne novú generáciu konzol, ale iba nevyhnutné technologické inovácie, aby tak Microsoft dokázal držať krok a zároveň nadobudol citeľnú konkurenčnú výhodu.

Ako vieme už od E3 2016, inovácie súvisia so zvýšením rozlíšenia, pričom hovoríme o jemnom Ultra HD, čiže 4K obraze, ktorým chcú nadobro nahradiť zastaralé Full HD. Rovnako vieme, že budeme môcť hrávať pri 60 snímkoch za sekundu, čo oceníme najmä pri akčných FPS tituloch. Čipset zostáva oproti predchádzajúcej generácii ten istý, avšak s tým rozdielom, že ponúkne podstatne väčší výkon. A pokiaľ niekoho zaujíma kompatibilita so súčasnými hrami pre Xbox One či One S, tak môžeme počítať aj s tou.

Bude to vraj beštia

Pri 8-jadrovom procesore vylepšeného čipsetu AMD Jaguar hovoríme zhruba o 30-percentom náraste, zatiaľ čo pri grafickom procesore až o takmer 5-násobnom. Web GSMarena navyše píše, že výkon novej konzoly bez akýchkoľvek problémov predčí súčasnú pýchu japonskej spoločnosti Sony, PlayStation 4 Pro.  

Zmeny tiež nastali aj v operačnej pamäti, pretože tá novinke narastie z 8 až na rovných 12 GB. Rovnako sa spomína zmena technologického štandardu DDR3 na pokročilejšiu alternatívu DDR5, čím v podstate urýchlia prenos čoraz rozmernejšieho množstva dát.

Aké vylepšenia nová Xbox konzola skutočne prinesie, sa dozvieme až z prvých odborných recenzií tejto pripravovanej "beštie". Viac detailov môžeme očakávať od tohtoročného podujatia E3, ktoré už tradične pokryjeme do posledného detailu. Predaj by mal začať niekedy koncom roka 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia