Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2017, 13:45
Čas čítania 0:00
Marek R.

Po útoku na homosexuálny pár sa holandskí muži chytajú na znak solidarity za ruky. Postupne sa pridáva aj zvyšok sveta

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Niet sa čo čudovať, veď v Holandsku podporuje homosexuálne manželstvá viac ako 90 percent obyvateľov.

Holandsko patrí medzi najviac liberálne krajiny na svete, kde napríklad viac ako 90 percent obyvateľov nemá žiadny problém s manželstvom rovnakých pohlaví. No v nedeľu sa stal v krajine incident, kedy skupinka útočníkov napadla Jaspera Sewratana a jeho partnera Ronnieho, a to len z dôvodu, že sú inak orientovaní. 

Väčšinu času sa táto zaľúbená dvojica nedrží na verejnosti za ruky, aby zbytočne neprovokovali, no tentoraz prežili spolu krásny večer a emócie robili svoje. V tom však sa zjavilo niekoľko marockých mladíkov, začali ich biť a spôsobili im vážne zranenia. Kým na Slovensku by veľká časť národa takýto útok oslavovala, v Holandsku opäť ukázali svoju toleranciu a muži zo všetkých kútov krajiny sa na znak solidarity začali držať za ruky. 


Nezapojili sa však len obyčajní ľudia, ale aj mnohí politici, ktorí tvrdia, že homofóbia nemá v Holandsku žiadne miesto a postupne sa pridávajú aj ľudia z iných krajín Európy, ale aj sveta a na sociálne siete pridávajú fotografie s hashtagom #allemannenhandinhand. 

Odporúčané
Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť 24. októbra 2023, 15:00





Domov
Zdieľať
Diskusia