Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2017, 11:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chorému otcovi vraj nič nepomáhalo, tak začal pestovať marihuanu. Slováka teraz čaká pobyt za mrežami

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Trávu mal používať na výrobu mastičiek.

Zatiaľ, čo sa v niektorých liberálnejších krajinách dá zaobstarať na lekársky predpis, na Slovensku vie spôsobiť nemalé problémy. Dôkazom je aj nedávny prípad, kde chlapíkovi našli materiál v hodnote až cez 26-tisíc eur, no ako hovoria dôkazy, neexistuje nič, na základe čoho by ho mohli obviniť za dílera marihuany. Tak prečo mal u seba doma také množstvo? Ako tvrdí jeho priateľka, chcel iba pomôcť otcovi, ktorého trápi zlý zdravotný stav, pretože mu farmaceutické výrobky údajne nepomáhali.

O prípade informoval web tvnoviny.sk, pričom ten okrem iného spomína, že si obvinený za "7-tisíc obvyklých dávok drogy" posedí 6 rokov. Z vypestovanej marihuany vraj vyrábal na jej množstvo náročné liečivé mastičky, ktoré potom chorému rodičovi podával miesto konvenčných liekov z lekárne. Obchodovanie so zakázanou rastlinkou mu navyše podľa dostupných informácií nedokázal ani odvolávací súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia