Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2017, 9:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Unikátny duálny fotoaparát s certifikáciou Leica. 5 dôvodov, prečo je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartfónov

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Gigant opäť posunul latku trošku vyššie.

Počas nedávneho podujatia Mobile World Congress uzrelo svetlo sveta viacero pokročilých smartfónov a jedným z nich bol aj model P10 od Huawei, ktorý vyniká oproti konkurencii hneď vo viacerých smeroch. Táto nebezpečne vybavená vlajková loď kombinuje ako prémiové materiály, tak aj hi-tech hardvér vrátane kvalitných fotoaparátov, na ktorých spolupracovali inžinieri z renomovanej nemeckej spoločnosti Leica. 

High-end smartfón Huawei P10 má svoju väčšiu verziu P10 Plus, kde pribudlo jemnejšie rozlíšenie displeja (2K), rozmernejšia uhlopriečka a tiež väčšia batéria či väčšia operačná pamäť. Na výber je hneď z niekoľkých farieb a čo sa týka spomínaných oblastí, kde tieto dva naozaj podarené kúsky vynikajú, tak tu je päť tých najpodstatnejších. 

Precízne konštrukčné prevedenie

Celokovové konštrukcie z hliníku dnes majú smartfóny z takmer každej jednej kategórie a vedia to aj v spoločnosti Huawei, preto dali modelu P10 niečo navyše. Tým niečim je precízna povrchová (hyper diamond-cut) úprava, ktorú realizujú za použitia priemyselných diamantov. A v čom spočíva jej výhoda? Tento komplikovaný strojársky proces pridá prémiovému telu smartfónu nadštandardnú pevnosť a tiež farbu, ktorá sa po pár týždňoch používania len tak neošúcha. 

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Výber farieb podliehal aktuálnym a očakávaným trendom, z čoho nakoniec vzišlo až šesť rôznych farebných prevedení, kde nechýba ani zelená či čoraz populárnejšia modrá. Niektoré prevedenia navyše ponúkajú aj rozdielny povrch, napríklad matný alebo s vysokým leskom. Zákazník si tu teda nevyberá iba farby ako pri smartfónoch od iných značiek, ale i konkrétny typ povrchovej úpravy. Každému predsa nesedí ten istý.

Unikátny duálny fotoaparát s certifikáciou Leica. 5 dôvodov, prečo je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartfónov
Zdroj: Matus Moravcik
Unikátny duálny fotoaparát s certifikáciou Leica. 5 dôvodov, prečo je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartfónov
Zdroj: Matus Moravcik
Unikátny duálny fotoaparát s certifikáciou Leica. 5 dôvodov, prečo je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartfónov
Zdroj: Matus Moravcik

Duálny fotoaparát s certifikáciou Leica

Dôležitú súčasť hardvérovej výbavy predstavuje hlavný a zároveň netrčiaci fotoaparát, ktorý logicky nájdeme na zadnej strane zariadenia. A nie je sám, pretože pozostáva až z dvoch rozdielne fungujúcich foto senzorov s optikou nesúcu značku Leica. Jeden (RGB) má 12 a ten ďalší (monochromatický) až 20 megapixelov, pričom ten prvý zabezpečuje zachytenie informácií o farbách a druhého zase zaujímajú informácie súvisiace so svetlom. Z ich vzájomnej spolupráce potom vznikne jeden spoločný, no predovšetkým na detaily bohatý a realite sa podobajúci foto záber.

 

Duálny fotoaparát Leica 2.0 disponuje fázovým a laserovým automatickým zaostrovaním, takže nám neujde vzácny moment ako počas dňa, tak ani po západe slnka. Rovnako nechýba ani optická stabilizácia obrazu, ktorá nám pomôže s elimináciou trasenia rúk, čo oceníme pri natáčaní videí alebo fotografovaní v zlých svetelných podmienkach.

Odporúčané
Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom Testovali sme Huawei Watch GT 4. Jedny z najkrajších a najdostupnejších smart hodiniek plnohodnotne využiješ aj s iPhonom 15. októbra 2023, 10:00

Huawei sa ale okrem iného pýši tiež s prepracovaným režimom Portrét, ktorý využíva kombináciu precíznej trojrozmernej detekcie tváre, dynamického osvetlenia a prirodzeného vylepšenia tváre v zábere. A ako môžeme vidieť na autentickej fotografii nižšie, nie je to iba o marketingových ťahoch, akoby si niektorí možno mysleli.

Selfie fotoaparát tiež s certifikáciou Leica

Na rozdiel od predchádzajúcej generácie, Leica sa tentokrát podpísala aj pod predný, čiže selfie fotoaparát, ktorého rozlíšenie dosahuje ideálnych 8 megapixelov. S nízkym clonovým číslom sa však nebojí ani tmavého prostredia a keď náhodou zaznamená, že do záberu prišlo viac osôb, automaticky prepne do širokouhlého režimu, aby tak zachytil každého jedného. Huawei tu vyzdvihuje až 200-percentný nárast množstva svetla, prítomnosť prepracovaného režimu Portrét či citeľne pestrejšiu paletu farieb tvoriacich záber. Čo viac si ešte priať?

Umelá inteligencia a vlastný procesor

Keď si niekto nevie predstaviť, čoho všetkého je schopný najnovší Android 7 Nougat, vyladená nadstavba EMUI 5.1, 6 GB RAMka so špeciálnou Ultra Memory technológiou, hi-tech čipset Kirin 960 a strojové učenie v jednej kope, môžem mu to prirovnať ku kombinácii motoru zo športového automobilu a tak ľahkej, tak aerodynamickej konštrukcie, že vozidlo naberie doslova dychberúcu rýchlosť, nech sú okolnosti akékoľvek.

Unikátny duálny fotoaparát s certifikáciou Leica. 5 dôvodov, prečo je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartfónov
Zdroj: consumer.huawei.com

Huawei konečne prestal hrať hru s číslami a miesto toho zameral pozornosť na zlepšenie súčasných technologických riešení, vďaka čomu prináša záplaty na zdanlivo neriešiteľné problémy. So smartfónom môžeme robiť úplne čokoľvek a prítomná hardvérová kombinácia nás za žiadnych okolností nesklame. P10 nezaskočí ako graficky náročná hra, tak ani rýchly multitasking medzi viacerými spustenými aplikáciami.

Špičkové technické špecifikácie

Či už hovoríme o obojstrannom porte USB typu C, bleskovo rýchlom biometrickom senzore na otlačky alebo až o 3 750 mAh batérii, ktorou sa môže pýšiť 5,5-palcový model P10 Plus, v každej jednej oblasti technických špecifikácií nájdeme iba to najlepšie, čo trh s mobilnými telefónmi v súčasnosti ponúka. A nezabudli ani na maličkosti, ako je napríklad slot pre microSD karty či rýchle nabíjanie batérie. Huawei P10 má jednoducho všetko, čo náročný používateľ od high-end smartfónu z prémiovej triedy aj očakáva.

Späť
Zdieľať
Diskusia