Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2017, 16:12
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Simona má len 19 rokov a už sa objavila v magazíne Vogue. Cestuje po svete a robí prácu, ktorá ju baví (Rozhovor)

MÓDA
Uložiť Uložené

Mladá, krásna a úspešná.

Vždy sme radi, keď vám môžeme predstaviť mladých a úspešných Slovákov, ktorí žnú úspechy doma aj za hranicami našej krajiny. Do tejto skupiny patrí aj modelka Simona Kirchnerová z Nitry. Má len 19 rokov, no môže sa pochváliť naozaj obdivuhodnými skúsenosťami. Predvádzala na mnohých módnych prehliadkach, objavila sa na stránkach viacerých prestížnych magazínov a spolupracovala so značkami ako Hermès, Céline či Topshop. Nedávno sa dokonca objavila v talianskej verzii magazínu Vogue, a to je naozaj obrovský úspech. Simona svoju prácu miluje a niet sa čomu diviť, ved práve vďaka nej cestuje, spoznáva nové kultúry a stretáva zaujímavých ľudí. Dosť už bolo slov, ďalšie informácie zo života tejto mladej krásky sa dočítate v našom rozhovore.

Ahoj, začneme klasicky. Môžeš sa predstaviť našim čitateľom, ktorí ťa nepoznajú?
Ahojte, volám sa Simona Kirchnerová, pochádzam z Nitry a mám 19 a trištvrte roka. (smiech) Profesionálne sa venujem modelingu a reprezentujem slovenskú agentúru Exit Model Management.


Ako sa ti darí a kde sa momentálne nachádzaš?
Momentálne som na Slovensku, nakoľko som sa nedávno vrátila z Londýna, no už čoskoro budem musieť opäť vycestovať.


Vždy si túžila po tom stať sa modelkou? Ako si sa vlastne dostala k tejto profesii?
Nie, práveže som nad tým nikdy ani neuvažovala, vždy som bola skôr taký chlapčenský typ a aj som si vždy viac rozumela s chlapcami ako s dievčatami. Nakupovanie a všetky "dievčenské" záležitosti šli mimo mňa. K modelingu som sa dostala vďaka mamine, ktorá ma vzala na casting do agentúry, kde sme nafotili moje prvé polaroidy,na základe  ktorých si ma neskôr vybrali. Aktívne som sa modelingu začala venovať až v 15-tich, kedy som prvýkrát vycestovala na tri mesiace do zahraničia.

Ako vyzerá tvoj bežný deň?
Keď som v zahraničí, tak tie dni sú pomerne náročné. Musím absolvovať množstvo castingov, ktoré bývajú od seba častokrát vzdialené aj hodinu cesty, do toho mi niekedy príde job, že sa musím pobaliť a utekať rovno na letisko, takže tie dni bývajú celkom rušné. No a keď mám nejaký voľný čas, tak sa idem prejsť, najesť alebo na kávu či na drink s kamošmi. Ak som na Slovensku, tak je to trošku pokojnejšie. Ráno idem cvičiť, niečo spapám, potom idem na jógu, do kina alebo s kamoškami na kávu a cez víkendy rada vybehnem na dobrú párty.

Mala si možnosť spolupracovať s viacerými významnými značkami zo sveta módy. Akú spoluprácu však považuješ za svoj najväčší úspech?
Neviem povedať s určitosťou, ktorú spoluprácu považujem za svoj najväčší úspech. Veľmi si vážim, že som mohla spolupracovať so značkami ako Philipp Plein, Céline, Hermès, Saint Laurent a nedávno sa mi dokonca podarilo nafotiť fotografie aj pre Vogue Italia s vynikajúcim fotografom Michelom Comte.

Aké sú podľa teba najväčšie výhody modelingu?
Myslím si, že pre väčšinu dievčat vrátane mňa je to najmä cestovanie, spoznávanie kultúr, nových ľudí a alkohol zdarma. (smiech)

Máš aj negatívne skúsenosti s modelingom? Čomu by sa podľa teba mali budúce modelky vyvarovať a na čo by si mali dávať pozor?
Samozrejme, každá minca má dve strany. Keď som odcestovaná, tak sa často cítim osamelo. Veľakrát bývam sama na apartmáne a keď zrovna nemám v meste niekoho známeho, tak niet s kým tráviť čas. Mladé dievčatá by si mali najmä dávať pozor na to, aby sa nedostali na zlé chodníčky, kedže k životu modelky patrí aj nočný život a absolvovanie rôznych spoločenských udalostí. Neplnoleté baby sa tak častokrát ocitnú bez dozoru v inom svete a nie každá to dokáže ustáť. Takisto by budúce modelky mali počítať aj s tým, že tento biznis je nevyspytateľný a práca v tomto odvetví býva často veľmi psychicky náročná. Ak chcete niečo dosiahnuť, budete na tom musieť naozaj tvrdo zamakať.

Nedávno si sa objavila v editoriáli talianskeho magazínu Vogue, čo je obrovský úspech. Ako prebiehalo fotenie?
Fotenie bolo úžasné! Michel Comte, fotograf ktorý to fotil, je kapacita vo svojom obore. Fotil napríklad veľmi veľa hollywoodskych celebrít a rešpekt k jeho práci bol na pľaci naozaj cítiť. Fotenie prebehlo veľmi rýchlo.

Fotenie editoriálu prebiehalo v Berlíne. Mala si možnosť užiť si aj trochu mesto alebo na podobné aktivity neostal čas?
V Berlíne som strávila zopár týždňov už predtým, takže teraz som sa turistike nejak nevenovala. Tentokrát som prišla čisto pracovne, no sem-tam sa stane, že job ktorý máme spraviť napríklad za štyri dni, stihneme za dva alebo tri a ten zvyšný čas sa stihnem aj trochu pomotkať.

Keď sme už pri tom cestovaní, aké mestá sa ti už vďaka modelingu podarilo navštíviť?
Väčšinu času cestujem po Európe, takže Londýn, Miláno, Paríž, Lisabon či Berlín sú také klasické destinácie, no mala som možnosť navštíviť aj New York, Dubaj či Maroko.

Poďme teraz k módnym prehliadkam. Ty si ich absolvovala už niekoľko. Ako vyzerá život modelky počas týždňov módy?
Je to veľmi náročné, cez deň sú castingy, zvyčajne 15 a viac a večer sú fittingy. Fittingy sa niekedy pretiahnu až do skorého rána a od rána sú znova castingy a medzi nimi prehliadky. Je to veľmi vyčerpávajúce, ale je to krásna skúsenosť.

Môžeš nám prezradiť ako sa udržuješ v kondícii?
Pravidelne navštevujem posilku a hodiny jógy.


Prejdime na klasické Refresher otázky. Akú hudbu počúvaš najradšej? Máš nejakých obľúbených interpretov?
Veľmi mám rada hip-hop a R'n'b. Interpretov ako Drake, Kendrick Lamar či Schoolboy Q, ale vypočujem si všetku kvalitnú hudbu a kľudne aj tvorbu slovenských interpretov.

Sleduješ módne trendy? Ako by si charakterizovala tvoj štýl obliekania a kde najradšej nakupuješ?
Jasné, každá modelka ich musí sledovať, patrí to k našej práci. Ja preferujem komfortné oblečenie. Vždy si kúpim čo sa mi páči, najradšej mám veci čiernej farby. Môj štýl obliekania je obyčajný, ale zároveň jedinečný. (smiech)

Máš obľúbeného módneho návrhára?
Riccardo Tisci, Raf Simons a Karl Lagerfeld sú pre mňa absolútne jednotky.

Aké sú tvoje obľúbené filmy a seriály?
Najobľúbenejší seriál je určite Sex v meste a film, to je ťažko povedať. Pozerám veľmi veľa filmov, takže si neviem vybrať.


Ako si predstavuješ svoj život v budúcnosti? Je modeling to, čomu by si sa chcela venovať čo najdlhšie, alebo máš úplne iné plány?
Zatiaľ sa riadim tým, čo je tu a teraz, takže všetku moju energiu dávam do modelingu. Chcem sa mu venovať čo najdlhšie, lebo to je niečo, čo milujem. Ak skončím, tak budem stratená, lebo si svoj život bez modelingu neviem predstaviť. (smiech)


Simona, ďakujem ti veľmi pekne za rozhovor. Na záver môžeš niečo odkázať čitateľom našej stránky.
Robte to, čo vás v živote napĺňa, pomáhajte svojim blízkym, podporujte to, čo považujete za kvalitné a šírte všade lásku a mier.

Ak ťa Simona zaujala a chceš sa dozvedieť viac zaujímavostí z jej života, nezabudni ju sledovať na Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia