Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2017, 22:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

České školy patria k najkvalitnejším na svete, Slovensko však v zozname nefiguruje. Prieskum hľadal kvalitu po celej planéte

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO ŠKOLSTVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rozhodne sa nemáme čím chváliť.

InterNation je najväčšou organizáciou starajúcou sa o ľudí študujúcich v zahraničí a tých na ich pobyte zaujíma najmä vzdelanie. Pochopiteľne, nechceš vyhodiť svoj čas navnivoč, preto sa teda spoločnosť rozhodla vyjsť v ústrety ešte nerozhodnutým študentom, aby pre nich zistila, kde je kvalita školstva a všetkého s tým spojeného na najvyššej úrovni, pričom sa riešili predovšetkým vysoké školy. Na vzorke 14 300 ľudí zo 174 rôznych krajín žijúcich v 191 rôznych krajinách vznikol rebríček trinástich štátov.

Zoznam pritom nie je len tak vycucaný z prsta, študenti hodnotili 43 rôznych aspektov školstva i samotného života v danej krajine. Zdravotníctvo, bezpečnosť, cena bývania či škôl, ubytovanie i infraštruktúra, tieto i mnohé ďalšie kategórie prišli na pretras a prekvapivo sa do rebríčka dostala aj Česká republika. Tá skončila na trinástom mieste. Dôvodiaca správa vyzdvihuje najmä fakt, že študijný pobyt v Českej republike sa dá ľahko vybaviť, je cenovo dostupný takmer každému a nič nie je komplikované. Prvou priečkou sa môže pochváliť chladné Fínsko, v priemere získalo z celkového počtu bodov 301 až 70 %.

České školy patria k najkvalitnejším na svete, Slovensko však v zozname nefiguruje. Prieskum hľadal kvalitu po celej planéte
Zdroj: FF UK

13. Česká republika

12. Rakúsko

11. India

10. Austrália

9. Holandsko

8. Taiwan

7. Belgicko

6. Izrael

5. Hong-kong

4. Južná Kórea

3. Švajčiarsko

2. Singapur

1. Fínsko

Domov
Zdieľať
Diskusia