Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2017, 16:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Odvážne fotografie ľudí tvrdia, že hmotnosť o kvalitách človeka nevypovedá. Autorku kvôli nim dokonca Facebook zabanoval

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Nad poučným projektom by sa mal zamyslieť každý z nás.

Julia Busato je 46-ročnou fotografkou stojacou za odvážnym a originálnym projektom s názvom Mannequin. Tvrdí, že aj ženy s o trošku vyšším číslom na váhe sú pre svet i mužov rozhodne zaujímavé. Usúdilo tak aj množstvo jej kamarátok a známych, ktoré rozšírili echo, aby sa táto myšlienka rozšírila medzi čo najväčší počet ľudí. Cieľom celého projektu bolo vytvoriť sériu fotografií ľudí s nadváhou, skrývajúcich sa za plastovú figurínu manekýnky s ideálnymi mierami používanú na predvádzanie pre modelingové účely. Odfotení pózovali tak, aby fotografie v prezerajúcom evokovali pocit, že tie pravé hodnoty sa skrývajú až za zovňajškom. Či sa im to podarilo môžeš posúdiť už sám. Amatérski modeli ešte navrhli, že by bolo výpovednejšie, ak sa oblečú a prípadne si na figurínu napíšu niečo, čo oni ľúbia alebo ich symbolizuje. Kampaň bola určitú dobu zdieľaná aj po Facebooku, ten ju však niekoľko dní vytrvalo mazal, pričom zablokoval aj samotnú Kanaďanku Juliu, kedže vraj ide o prílišné odhalenie nahoty.

Späť
Zdieľať
Diskusia