Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2017, 12:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bojíš sa, že ti ukradnú auto? Zatiaľ neprekonaný bezpečnostný systém VAM môže byť jedným z riešení

TECH
Uložiť Uložené

Ochrana pred krádežou, ktorá naozaj funguje.

Krok s technologickým pokrokom musia z pochopiteľných dôvodov držať ako zlodeji, tak aj výrobcovia automobilov. A preto sa obe strany neustále predbiehajú v tom, kto získa aspoň malý náskok, čo v konečnom dôsledku pocítia najmä majitelia dopravných prostriedkov na štyroch kolesách. Skôr či neskôr sa totiž môže stať, že im ten ich z ničoho nič bez akejkoľvek stopy jednoducho zmizne, hoci im predajca ešte pred samotnou kúpou narozprával "omáčky" o špičkovej bezpečnosti. S osvedčeným československým systémom VAM nám však nič také nehrozí.

Aby mohol byť tento bezpečnostný systém tak dokonalý, bolo nevyhnutné, aby sa pri jeho vývoji inšpirovali ostrieľanými zlodejmi automobilov. VAM dnes poskytuje ochranu pred odcudzením viac ako šiestim tisíckam vozidiel od rôznych značiek, pričom ani jeden zo stoviek pokusov o krádež nebol vďaka nemu dotiahnutý až do úplného konca. Potenciálne ohrozené auto zostalo zakaždým stáť na svojom pôvodnom mieste.

"Možno sa vám to zdá ako zázrak, ale nie je. Úspech VAM má na svedomí predovšetkým dlhodobý a intenzívny vývoj, korunovaný certifikátom kvality TÜV SÜD Nemecko. Systém možno nainštalovať do viac ako 3 000 typov vozidiel bez ohľadu na typ či vybavenie. Montáž zabezpečuje spoločnosť VAM, ktorá dohliada na to, aby inštalácia bola pri každom jednom vozidle odlišná. Takže ani v prípade rovnakých typov nenarazíte na žiadnu podobnosť."

Imobilizér a alarm v jednom, ktorý nesie názov VAM, pozostáva z dvoch hlavných častí. Jedna je napevno integrovaná priamo do palubnej dosky, tá druhá sa do nej vkladá a má podobu malej kazety. Netreba si teda pamätať žiadne komplikované heslá, ani nič podobné. Jediné, čo stačí spraviť je spojiť prvú časť sofistikovaného a hlavne energeticky efektívneho bezpečnostného systému s tou druhou, prostredníctvom čoho premeníme naše auto na nedobytnú pevnosť.

Späť
Zdieľať
Diskusia