Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2017, 16:17
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Náš mozog a počítač budú jedno. Elon Musk chce implantátmi premeniť ľudí na nadľudských polorobotov

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Ďalší stupeň v evolúcii? Možno.

Myšlienka, ktorá hovorí o premene človeka z mäsa a kostí na niečo, čo by sme mohli nazvať takzvaným androidom, nie je ničím novým. Z času na čas si ju môžeme všimnúť buď v niektorom zo sci-fi filmov alebo si o nej prečítame v celkom slušnom množstve kníh. A nezabudli na ňu ani scenáristi enormne obľúbeného seriálu Black Mirror, takže je viac ako pochopiteľné, že zaujíma aj slávneho vizionára z USA. Elon Musk už pred rokom odhalil, že k nej neskrýva nadšenie, a preto asi nikoho neprekvapí jeho ďalší krok.

Viaceré renomované weby zo zahraničia, vrátane The Wall Street Journal či Recode, priniesli ešte horúcu správu, podľa ktorej Elon má tieto dni plné ruky práce so zakladaním novej spoločnosti. Tá sa pridá k Tesle, SpaceX a aj k Hyperloopu, pričom medzi ne zapadne aj svojim zameraním. Neuralink zameria pozornosť na vývoj a výrobu miniatúrnych implantátov do našich hláv, aby po spojení s nervovou sústavou poskytli skutočne nadľudské vlastnosti.

Keďže v takom prípade telo človeka nadobudne prístup k internetu, bude môcť pristupovať i ku neopísateľne ozrutným kapacitám umelej inteligencie vo vzdialenom cloude, ktorá zabezpečí badateľné zvýšenie inteligenčného kvocientu. Rovnako získame schopnosť obyčajnou myšlienkou ovládať elektronické zariadenia okolo nás alebo komunikovať s kamošom bez vyslovenia jediného slova či odoslania správy cez aplikáciu v mobile.

Mnohí odborníci varujú, že ak by sme takouto evolúciou neprešli, mohli by sme postupom času výrazne zaostávať za našimi vlastnými technologickými výtvormi. Implantovaním čipu do hláv budeme v podstate jedno a to isté. AI získa fyzické telo a my zase možnosti, ktoré posunú vedu a s ňou aj celú civilizáciu výrazne dopredu.

Anketa:
Dal by si si implantovať taký čip?
Áno
Nie
Áno
50 %
289 Hlasov
Nie
50 %
291 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia