Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2017, 19:01
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Spojeneckí agenti chceli Hitlera kŕmiť ženskými hormónmi, aby bol menej agresívny a jemnejší. Aj takto plánovali poraziť Tretiu ríšu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ako by ženskejšia verzia Hitlera pomohla v druhej svetovej vojne?

Adolf Hitler nebol emocionálne najstabilnejším politickým vodcom, akého by si človek mohol predstaviť. Vodca Tretej ríše sa pri svojich prejavoch dokázal poriadne rozohniť, vraj z času na čas dostával záchvaty hnevu a dokonca bol počas veľkej časti druhej svetovej vojny závislý na opioidoch či chvíľkovo aj na kokaíne. Ľudia okolo neho preto nevedeli, čo majú očakávať. Hitler bol aj napriek svojej prchkej povahe neobmedzeným lídrom nacistického Nemecka a dostatočne dbal na to, aby ho niekto predčasne neodstránil z tohto sveta. Nacistický vodca prežil viac než desať rôznych atentátov, a tak si dával pozor napríklad aj na to, čo zje. Ešte predtým, než by sa strava dostala ku samotnému vodcovi, musela prejsť cez ústa ochutnávača a v prípade väčšiny jedov dostupných v druhej svetovej vojne by išlo o akútnu otravu, takže ochutnávač by v priebehu niekoľkých sekúnd či minút zomrel a Hitler by neutrpel žiadnu ujmu na zdraví. Na druhej strane, Spojenci mali v zálohe aj plán, ktorý by ochutnávačov dokonale vyradil z hry a Hitlerovi by nijak zvláštne neublížil. Chceli mu jednoducho do jedla pridávať ženské hormóny.


Spojenci, a v tomto prípade najmä Briti či Američania, počas vojny vymysleli stovky rôznych plánov na to, ako Hitlera odstrániť z čela Tretej ríše. Drvivá väčšina z nich samozrejme nevyšla, veď aj preto bol Hitler pod tlakom prehrávajúcej vojny nútený spáchať samovraždu, ale Britom napadlo aj to, že ak by Hitlera zabili, jednoducho by na jeho miesto prišiel ďalší nacistický pohlavár. V zásobe ich bolo hneď niekoľko a mnoho z nich by bolo ešte horších ako samotný Hitler, a tak vznikol plán využiť estrogén, čiže ženský pohlavný hormón, na to, aby sa z Hitlera stal znesiteľnejší človek. Britská tajná služba mala vraj vo svojich radoch hromadu špiónov, ktorí pôsobili priamo pri najvyššom velení nacistického Nemecka a ak by sa veľmi snažili, zrejme by dokázali preniknúť až ku jedlu samotného vodcu a pravidelne doň pridávať estrogén.

V tých časoch boli v Londýne urobené viaceré rozsiahle experimenty zamerané na vplyv ženského pohlavného hormónu na mužov, pri ktorých vedci zistili, že pri zvýšenom množstve estrogénu v mužskom tele by sa mohli znižovať sklony ku agresivite a z muža by sa samozrejme stala aj ženskejšia osobnosť, čo chceli Briti dosiahnuť. Verili, že estrogén by z Hitlera spravil jemnejšieho človeka a možno by aj pomohol zmeniť jeho radikálne názory, avšak presné efekty nebolo možné zistiť. V ideálnom prípade by sa Hitler začal pomaly premieňať na drsnejšiu verziu svojej sestry Pauly, ktorá bola jeho jediným vlastným súrodencom, ale plán napokon nebol vykonaný aj napriek jeho zaujímavému potenciálu. Špióni pôsobiaci pri Hitlerovi mali estrogén dávkovať do jeho jedla postupne, čo by spôsobilo, že ani jeho ochutnávači by na sebe v krátkodobom horizonte nepozorovali žiadne výrazné zmeny, a tak by jeho dávkovanie do stravy mohlo bezpečne pokračovať aj niekoľko mesiacov, kým by sa Hitler nezmenil dostatočne a nezačal napríklad sťahovať svoje vojská, alebo rokovať so Spojencami o zmierení.


Ako ti zrejme musí byť jasné, Spojenci sa napokon nerozhodli využiť hormonálny program vo svoj prospech a nadlho o ňom svet nepočul, pretože sa podobné zmienky objavili až v roku 1963, keď svoju knihu vydal jeden z hlavných chemikov špeciálnej americkej tajnej služby Office of Strategic Services Stanley P. Lovell. Skúsený vedec vo svojej knihe napísal, že Spojenci takýto plán skutočne zvažovali, ale nevedno nakoľko by ho bolo aj možné zrealizovať. Lovell priznáva, že keby sa v Hitlerovi prebudila jeho ženskejšia tvár, možno by stratil aj svoje povestné fúzy a jeho hlas by sa zmenil na tenší, takže by stratil aj sebavedomie a vojna by mohla prebiehať jednoduchšie. Nanešťastie, dnes už nezistíme, ako by vojna dopadla, keby bol Hitler nadopovaný estrogénom, ale aj tak ide o mimoriadne zaujímavú teóriu.

Domov
Zdieľať
Diskusia