Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2017, 14:26
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Dominanty nášho hlavného mesta ako na dlani si môžu vychutnávať majitelia priestranného sídla plného dizajnovej moderny

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Veľkometrážny interiér ukrytý v novostavbe rodinného domu s výhľadom aj na Bratislavský hrad.

Naše hlavné mesto síce mnohí ľudia považujú za nevkusné a preplnené gýčovými nehnuteľnosťami, avšak opak je pravdou, o čom sa vás pokúsi presvedčiť stále veľmi čerstvý projekt s názvom ST.V.. Konkrétne pôjde o priestorovo veľmi štedrý interiér rodinnej vily nachádzajúcej sa v jednej z najexkluzivnejších bratislavských lokácií s nezameniteľným výhľadom.

Krásnych 450 metrov štvorcových obytnej plochy bolo premenených na nadštandardné bývanie, do ktorého by sme sa s veľkou radosťou ihneď nasťahovali. Dizajnová moderna a jednoduchosť dominuje naprieč celým priestorom, vrátane obývacích miestností či kúpeľní. Možno si poviete, že ďalší radovo navrhnutý interiér podľa šablóny, ale nie je to tak. Ateliér K.F.A., respektíve pán Ing. arch. Norbert Šmondrk, pojal prácu na danom projekte iným spôsobom, pričom výsledná práca sa ani zďaleka nedá porovnávať s až strojovo pôsobiacimi bytmi či vilami z bežne dostupných ponúk. Medzi hlavné dôvody patrí precíznosť, výber len tých najkvalitnejších materiálov, cit pre detaily či dispozícia. Práve posledne spomínaný aspekt bol zvládnutý podľa nášho názoru dokonale, a tak ani meter štvorcový nevyšiel na zmar a celé dve podlažia "dýchajú" priestrannosťou a presvetlenosťou.

Taktiež nás baví príjemná hra rôznych odtieňov sivej, akcenty bielej a dreva v podobe podláh, niektorých priečok či zaujímavých doplnkov. Ak si to celé zrhnieme, získavame rozsiahle útočisko hodné dizajnových ocenení s výhľadom na Bratislavský hrad a iné krásy, ktoré by sa nestratilo ani v konkurencii projektov zo zahraničia. Nebudeme vás už ale ďalej naťahovať zdĺhavým opisom, vychutnajte si galériu snímkov nižšie, o ktorú sa postarala šikovná Soňa Sadloňová.

"Rodinné bývanie usporiadané na dvoch podlažiach malo byť príjemné, v prírodných tónoch, súčasné, komfortné a naplnené hrejivou atmosférou. A to všetko pod sústredeným drobnohľadom investora s výnimočným prehľadom o dianí v architektúre a dizajne."  - Časť citácie od samotného autora projektu.

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme vám za podporu a spoluprácu!

Späť
Zdieľať
Diskusia