Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2017, 13:20
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Lepšie šetrenie batérie, prehľadnejšie notifikácie a obraz v obraze. Nový Android O odhaľuje softvérové novinky

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Ďalšia veľká verzia populárneho systému.

Mnohí z nás ešte nemajú ani minuloročný Android 7 Nougat, no to Google nebránilo v predstavení hneď niekoľkých softvérových noviniek, ktoré prídu do našich smartfónov prostredníctvom ďalšieho väčšieho aktualizačného balíčka. Číslovanie a ani celé pomenovanie novej verzie najrozšírenejšieho mobilného operačného systému zatiaľ oficiálne nepoznáme, na základe dostupných informácií a hlavne predchádzajúcich skúseností ale môžeme bez obáv povedať, že pôjde o Android 8 Oreo. Čo všetko o ňom teda vieme?

Vývojári internetového giganta sa opäť zamerali na viacero drobností, čo znamená, že ani tentokrát nenastane žiadna revolúcia, ale skôr bežná evolúcia bez razantných vizuálnych zmien v používateľskom prostredí. Tešiť sa môžeme, napríklad, na ešte efektívnejšie šetrenie energie, čiže vylepšenú funkcionalitu Doze, prehľadnejšie a hlavne prispôsobiteľné triedenie upozornení v notifikačnej lište, už pomerne dlho žiadaný obraz v obraze, adaptívne ikonky nainštalovaných aplikácií, kvalitnejší prenos hudby prostredníctvom bezdrôtovej konektivity Bluetooth či podporu pre širokú paletu farieb (AdobeRGB, Pro Photo RGB, DCI-P3), čo využijú predovšetkým tvorcovia appiek na úpravu fotografií alebo videí. Viac informácií by sme sa mali dozvedieť počas pravidelne organizovanej vývojárskej konferencie Google I/O.

Prehľad oficiálne známych noviniek v Android O:

  • sofistikovanejšie obmedzenie aktivity aplikácií na pozadí
  • prispôsobiteľné a znovu o niečo prehľadnejšie notifikácie
  • možnosť výberu aplikácie, odkiaľ má zariadenie čerpať prihlasovacie údaje
  • aktívny obraz v aktívnom obraze
  • adaptívne (prispôsobiteľné) ikonky aplikácií
  • vysoká kvalita hudby pri počúvaní cez Bluetooth (kodeky Sony LDAC)
Domov
Zdieľať
Diskusia