Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2017, 10:53
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung predstavil svojho virtuálneho asistenta. Volá sa Bixby, má umelú inteligenciu a bude aj v Galaxy S8

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Apple a Google sú na pozore.

Viaceré úniky, ktoré súviseli s jedným z najočakávanejších smartfónov tohto roka, sa nejedenkrát zmienili aj o niečom, čo by sme mohli prirovnať k známemu virtuálnemu asistentovi Siri. Avšak, iba okrajovo, pretože Bixby dokáže podstatne viac, než len poskytovať odpovede na jednoduché otázky alebo realizovať jednoduché činnosti so smartfónom za jeho lenivého majiteľa. Juhokórejská špička nám totiž konečne odhalila svojho prvého asistenta s kapacitami umelej inteligencie. A s ním aj to, že nebude obývať iba útroby Galaxy S8.

Ako sa predpokladalo, Bixby je v podstate priama konkurencia nového asistenta od Googlu. Jeho kapacity nebude môcť využívať iba jeden typ spotrebnej elektroniky, ale hneď viacero rôznych kategórií, ktoré nesú logo spoločnosti Samsung. Cieľ takého systému spočíva v zjednodušení a uľahčení ovládania vzájomne prepojených zariadení, napríklad prepínanie televíznych kanálov alebo vzdialenú reguláciu teploty v domácnosti prostredníctvom hlasového povelu priamo z práce. Keď ho virtuálny asistent zachytí, napríklad cez smartfón vo vašich rukách, okamžite odošle klimatizácii signál, aby tak urobila presne podľa požiadaviek. Bez zbytočných otázok a ďalších vecí, ktoré by celý proces iba zbytočne komplikovali.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Bixby dostane prístup ku všetkému, čo od Samsungu používame, a čo je zároveň pripojené k internetu. Asistent sa nachádza vo vzdialenom cloude, takže ak vie elektronické zariadenie komunikovať s digitálnou diaľnicou a má v hardvérovej výbave mikrofón, vie nám sprostredkovať kontakt s virtuálnym asistentom. "Ako bude Bixby ekosystém rásť, veríme, že sa Bixby jedného dňa premení z prostredia pre smartfóny na prostredie pre tvoj život."

Samsung predstavil svojho virtuálneho asistenta. Volá sa Bixby, má umelú inteligenciu a bude aj v Galaxy S8
Zdroj: Samsung

Treba si predovšetkým uvedomiť, že asistent Samsungu nie je kópia Siri a ani žiadneho iného, podobne jednoduchého virtuálneho asistenta. Keďže má okrem iného aj prístup k neurónovej sieti, postupom času spozná naše preferencie a dokáže presnejšie predpokladať naše nadchádzajúce potreby či rozhodnutia. Bixby sa jednoducho povedané prispôsobí svojmu používateľovi, aby mu tak dokázal opäť o niečo zlepšiť skúsenosti. Čím viac času s ním strávime, tým viac bude schopnejší a hlavne šikovnejší. Viac praktických detailov nám prezradia už o pár dní, kedy uzrie svetlo sveta dlho očakávaný nástupca za súčasnú vlajkovú loď Galaxy S7.

"Bolo tu veľa nadšenia a špekulácií o tom, čo prinesieme s predstavením Galaxy S8 koncom tohto mesiaca, najmä, čo sa týka pokroku v umelej inteligencii. Máme odvážnu víziu, kde prebieha revolúcia v oblasti prostredia človek-stroj, avšak tá vízia nebude uskutočnená za jednú noc. Ambície chcú čas."

Domov
Zdieľať
Diskusia