Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. apríla 2017, 12:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Výborný burger a nádherné priestory. V Prahe otvorila obľúbená bratislavská prevádzka už svoju druhú pobočku

KULTÚRA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Regal Burger prednedávnom otvoril tretiu prevádzku a všetko nasvedčuje tomu, že má potenciál vybudovať aj veľkú sieť.

Na našom webe sa čoraz pravidelnejšie venujeme aj slovenským aj českým gastroprevádzkam, ktoré nás často neprestávajú prekvapovať svojou kvalitou, za čo sme určite veľmi radi. Väčšina tých ambicióznych novovzniknutých reštaurácií sa snaží hneď od začiatku nastaviť vysokú latku a získať si srdce (aj žalúdok) zákazníka už pri jeho prvej návšteve. A presne tak to bolo aj v našom prípade, kedy sme prvýkrát navštívili bratislavskú pobočku Regal Burgru ešte v časoch, kedy ju skoro nik nepoznal. Za pár mesiacov sa však tento projekt rozšíril do veľkých rozmerov a stihol otvoriť aj sesterskú pobočku v Prahe, konkrétne v obchodnom centre na Černém Moste.

Obe miesta sa časom vypracovali až na gastro súčasť všetkých turistických máp a pri návšteve našich hlavných miest ju proste nemôžeš vynechať. Netrvalo dlho a v Prahe vznikla aj ďalšia prevádza Regalu, tentokrát v úplnom centre mesta, teda konkrétne v časti Smíchov, na dobre známom Andeli. Táto prevádzka bola oficiálne otvorená v posledný februárový deň, a tak sme ju pochopiteľne zo zvedavosti boli vyskúšať. No a výsledok bol natoľko uspokojujúci, že sme sa rozhodli podeliť aj s vami. 

Výborný burger a nádherné priestory. V Prahe otvorila obľúbená bratislavská prevádzka už svoju druhú pobočku
Zdroj: vik/refresher

Keď mi niekto povie, že je niečo na Andeli, tak som si vždy takmer istý, že sa budem musieť ešte chvíľku prejsť, keďže tá najfrekventovanejšia a najatraktívnejšia lokalita Prahy 5 je pre nováčikov so záujmom o prenájom takmer nedostupná. Aj preto ma veľmi milo prekvapilo, že si nový Regal Burger dokázal nájsť miesto priamo oproti východu z metra, resp. hneď pri električkovej zastávke, a tak je takmer neprehliadnuteľný. Aj keď v súčasnosti prebiehajú v budove, kde sídli, isté rekonštrukcie a svietiacu tabuľu s nápisom nie je úplne vidieť. Nevadí, ulica Nádražní s popisným číslom 61 je naštastie len jedna.

Po vstupe do reštaurácie som bol milo prekvapený samotným interiérom, kde bolo ihneď cítiť vplyv profesionálov. A nemýlil som sa. Po minútke googlenia pri čakaní na burger som zistil, že si tento priestor zobrali nastarosti chalani zo známeho pražského architektonického štúdia. Čisté línie podtrhujúce krásny a svetelný priestor určite hodnotíme kladne, no samozrejme pre nás bola najdôležitejšia chuť jedla. Aj napriek tomu, že som prevádzku navštívil v možno trochu netradičnom čase, približne o 16:00, kedy je už pomerne neskoro na obed a ešte skoro na večeru, andelský Regal Burger nezíval prázdnotou. 

Výborný burger a nádherné priestory. V Prahe otvorila obľúbená bratislavská prevádzka už svoju druhú pobočku
Zdroj: vik/refresher

Náročný bol aj samotný výber burgra, no nechal som si podariť usmievavým personálom a dal som si Juicy Lucy, ktorý je známy aj pod prezývkou Chef. Samozrejme, nemohli chýbať domáce zemiakové hranolky a malinovka. Pravdepodobne ste sa už stretli s konceptom otvorenej kuchyne, kedy máte možnosť vidieť každý krok prípravy vášho jedla a presne tak je tomu aj v tomto prípade. Medzitým, ako som čakal a jedným očkom sledoval svoj burger, som samozrejme trošku nenápadne vyspovedal spomínaný ochotný personál, ktorý mi prezradil niečo viac o pôvode surovín, z čoho som bol veľmi milo prekvapený, no aj tak som chcel staviť hlavne na svoje chuťové bunky. Po menej ako desiatich minútach som sa konečne dočkal. Výsledkom bola vláčna žemľa, presne taká, ako ju máme všetci radi, poriadna dávka bio hoväzdieho, čerstvá zeleninka, chrumkavá slanina a štedrá porcia čedaru. 

Po náročnom boji so skutočne veľkým burgrom som chvíľku ľutoval, že som si dal aj hranolky, no len do momentu, kým som ich neochutnal. Z Regalu som odchádzal viac než spokojný a snáď jediné, čo by som vytkol je, že tento týždeň sa ešte nedá platiť kartou. No podľa obsluhy je to otázka pár dní, čo mám v pláne ešte skontrolovať a vyskúšať aj vegetariánsku verziu s bezlepkovou žemľou, ktoré sú určite veľkým lákadlom ponuky.

Výborný burger a nádherné priestory. V Prahe otvorila obľúbená bratislavská prevádzka už svoju druhú pobočku
Zdroj: vik/refresher
Späť
Zdieľať
Diskusia