Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2017, 18:06
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Lepia nálepky na výrobky, ktoré by bez imigrantov nevznikli. Bez niektorých by sme si nevedeli predstaviť bežný deň

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Aj Einstein, Bob Marley či Ježiš raz boli imigrantmi.

Práve aktuálne aféry za veľkou mlákou nás nútia myslieť na veci, nad ktorými by sme inak nerozmýšľali. Trošku zamyslenia ponúka aj iniciatíva študentov z univerzity v Miami, ktorí sa rozhodli šíriť niečo ako osvetu k tomu, čo vlastne pre Spojené štáty americké znamenajú. Celý report z akcie neskôr zavesili na portál BoredPanda. A poučiť sa z toho môžeme aj my, väčšina týchto produktov je totiž, pochopiteľne, dostupná aj u nás. Spomeňme napríklad význmanú umeleckú produkciu hviezdiacu najmä v USA, napríklad George Michael, Freddie Mercury, Bob Marley, Gloria Estefan či MIKA. Všetko to sú alebo boli imigranti, často dokonca aj utečenci.

Lepia nálepky na výrobky, ktoré by bez imigrantov nevznikli. Bez niektorých by sme si nevedeli predstaviť bežný deň
Zdroj: boredpanda.com

Nejde tu však len o USA, utečenecká kríza je nesympatickou témou na diskusiu v mnohých krajinách sveta. Utečeneckú rolu tak v minulosti hrali napríklad aj Sigmund Freud, Dalajláma či dokonca podľa Biblie aj Ježiš s Máriou. S produktami takýchto ľudí sa však stretávame aj častejšie, navrhli napríklad MINI Cooper či pikantné omáčky v čínskych reštauráciach. Dokonca aj Albert Einstein publikoval svoje teórie relativity v USA, na univerzite v Princetowne. Z Nemecka odišiel na protest proti rasovej diskriminácii. Vďaka tejto iniciatíve si tak každý môže uvedomiť, koľko modernej kultúry pochádza z vonkajšieho sveta.

Späť
Zdieľať
Diskusia