Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2017, 8:55
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Od bezdomovca ku hipsterovi za pár hodín. Muž žijúci 25 rokov na ulici ukazuje, že tieto dva typy ľudí nie sú až také vzdialené

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

Jose dostal šancu obrátiť svoj život naruby.

Na španielskom ostrove Mallorca žije Jose Antonio už 25 rokov bez strechy nad hlavou. Kedysi pracoval ako elektrikár, ale napokon ho život zaviedol na ulicu a aj keď si tam za viac než dve desaťročia zvykol, nastal čas obrátiť svoj život naruby. Jose dostal šancu od miestneho vlasového salónu s názvom La Salvajería, aby prišiel a bezplatne sa nechal ostrihať. Predtým, než sa zamestnanci pustili do práce, dali Josemu možnosť na niekoľko sekúnd pozorovať svoj starý obraz v zrkadle, pretože o niekoľko minút sa z neho mal stať nový človek. Dlhočízne vlasy dostali nový strih aj farbu a výraznou zmenou prešla aj jeho brada, takže po dokončení premeny len ťažko zastavoval slzy šťastie a dojatia.

Po návrate na svoje obľúbené miesto na ulici ho jeho kamaráti najskôr nedokázali spoznať a on sám nechápal, čo sa to v jeho živote stalo. Šikovní zamestnanci salónu ho premenili na moderného hipstera a aj keď to nebolo naschvál, celkom dobre zvýraznili vtipnú myšlienku, že dnešní hipsteri skutočne nemajú ku bezdomovcom až tak ďaleko. Jose napokon dostal bližšie nešpecifikovaný finančný príspevok od anonymného darcu a aj keď si ešte stále nenašiel stálu prácu, momentálne na tom usilovne pracuje a nový imidž mu určite pomôže. Brada síce začína pomaličky meniť svoju farbu späť na sivú, ale Josemu na tom až tak veľmi nezáleží.

Späť
Zdieľať
Diskusia