Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2017, 9:24
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nechal by si sa odfotiť neznámym človekom úplne nahý? Zaujímavý projekt z Berlína vznikal vďaka náhodným spojeniam ľudí a jedinému fotoaparátu

ZAUJÍMAVOSTI BERLÍN
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Umelci z Berlína tvrdia, že nahota je prirodzená vec.

Aký najbláznivejší umelecký projekt poznáš? Pokus s názvom Daily Portrait IV Berlin, za ktorým stáli Martin Gabriel Pavel a Marek Kučera bol vo sovjej podstate veľmi jednoduchý, ale aj tak si od zúčastnených vyžadoval dávku spolupráce a najmä odvahy. V nemeckom Berlíne existoval jeden fotoaparát, ktorý bol použitý na zhotovenie nahej fotografie slečny menom Elle a potom sa začala dlhá reťaz fotografií s jediným pravidlom. Po každej fotografii bol fotoaparát odovzdaný fotografovanému človeku a ten si musel nájsť neznámeho Berlínčana, ktorý súhlasil s tým, aby ho odfotil bez oblečenia. Princípom projektu bolo poukázať na to, ako dnes vnímame nahotu, aj keď ide o úplne bežnú a prirodzenú vec, a na konci vzniklo až 381 fotografií, dokým sa fotoaparát v priebehu dvoch rokov dostal späť do rúk autorov. Mimochodom, necenzurované zábery potom nájdeš pri každej fotografii vďaka odkazu a ak by si rád videl celý album, klikaj na tento link. 

Späť
Zdieľať
Diskusia