Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2017, 21:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovenskí maturanti si museli oprášiť vedomosti z cudzích jazykov. Zvládol by si test z angličtiny, alebo by si na maturite pohorel? (Kvíz)

ZAUJÍMAVOSTI MATURITA
Uložiť Uložené

Na školách sa testovali cudzie jazyky, väčšina študentov si zvolila angličtinu.

Na mnohých z nás dnes striehli zákerné skúśky. Maturita z cudzieho jazyka si podala takmer 40 000 študentov, ktorí si poväčšine vybrali anglický jazyk, úroveň B1. Precvičenie si, a v niektorých prípadoch aj príprava na nasledujúce maturity, však nikdy nie je na škodu, a tak sme sa prehrabali maturitnými testami, aby sme ti priniesli výber otázok. Pokúsili sme sa vybrať otázky všeobecného charakteru a bez priloženej ukážky, aby si mohol test vyplniť aj ten, kto si s tohtoročnou maturitou sily nemeral. A nezabudni, vo štvrtok je na rade matematika a v piatok ukrajinský a maďarský jazyk pre školy s daným vyučovacím jazykom. Kompletné zadanie použitých testov 2100 (úroveň B2) a 2175 (úroveň B1) nájdeš tu, a na tomto odkaze sa zasa preklikneš na oficiálne riešenia všetkých úloh.

Kvíz
Maturita AJ 2017
Doplň slovo - Afrikaans is the native language of some white South Africans and all Coloureds (as people of mixed ethnicities _____ still called in South Africa).
110
Doplň slovo - Afrikaans is the native language of some white South Africans and all Coloureds (as people of mixed ethnicities _____ still called in South Africa).
are
are being
were
might be
210
Doplň slovo - It developed from _____ Dutch language, spoken by the first Dutch settlers
a
the
an
310
Doplň slovo - In 1652 Cape Town’s history began in Table Bay, where ships from the Dutch East India Company _____ arrived.
had
had had
did
would
410
Doplň slovo - The Dutch company had a contract ____ do colonial business, including slavery in Asia and Africa. It was the first multinational corporation.
to
for
which included
which include
510
Doplň slovo - Cape Town ____ developed by the Dutch as a supply station for ships sailing to the Far East.
had
has been
had been
was
610
Doplň slovo - South Africans speak a special kind of English, having their own accent and vocabulary. For this reason, native English speakers from other countries ______ understand some South African words
couldn't
wouldn't
weren't able to
710
Doplň slovo - Bank holiday weekends, job _______, the birth of a child ... we experience all these with our close friends.
promote
promotion
promotition
810
Doplň slovo - Our friendships don’t happen by chance and they _______ over time.
are geting stronger
strengthen
are strengthening
910
Doplň slovo - Currently, the BMW Museum in Munich _____ holding an exhibition.
is
had been
would
1010
Doplň slovo - Designed originally ____ an economy car.
as
for
of
to be
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia