Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2017, 18:32
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Ako tínedžerku ju šikanovali, dnes je modelkou pre Victoria's Secret. Krásna Austrálčanka však nezaujme len svojím vzhľadom

REFRESHER VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Prenikavé oči, nádherná postava a pozoruhodný príbeh. Shanina Shaik má rozhodne čo ponúknuť.

Austrálska kráska s unikátnym výzorom Shanina Shaik patrí nepochybne medzi najúspešnejšie modelky sveta. Dotiahla to až na prehliadku Victoria's Secret či na titulku Vogue. Jej cesta za úspechom však vôbec nebola jednoduchá. Poďme teda pekne od začiatku.

Ako sme už spomenuli v úvode, 27-ročná modelka z Melbourne vás ihneď upúta svojím nezvyčajným vzhľadom. Je to preto, že pochádza zo zmiešanej rodiny - jej matka je z Litvy a otec má predkov z Pakistanu a Saudskej Arábie. Okrem prenikavého pohľadu a úžasnej postavy vás zaujme aj pozoruhodným životným príbehom. Počas štúdia na strednej škole ju pre jej vzhľad šikanovali. Shanina rozhodne nevyzerá ako typická Austrálčanka s dlhými blond vlasmi a spolužiaci jej to dávali patrične najavo. Šikanovali ju nielen pre jej vzhľad, ale aj pre jej multikultúrny pôvod. Shanina to už raz jedného dňa nezvládla a jednoducho prestala chodiť do školy. Strach zo šikanovania prerástol až do takých rozmerov, že odmietala vychádzať z domu. Všetko sa našťastie na dobré obrátilo a s pomocou matky a riaditeľa školy šikanovanie prestalo. Shanina dnes odkazuje mladým dievčatám, ktoré bojujú s podobnými problémami, aby sa nebáli svojej odlišnosti, pretože raz dokážu obrovské veci, presne tak ako ona sama.

Odporúčané
Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel 12. júna 2021, 9:36

Prejdime teraz k jej kariére. Shanina vstúpila do vôd modelingu pomerne skoro, keď mala iba 8 rokov. Ako už bolo zmienené, do obrazu ostatných austrálskych krások celkom nezapadala a keď začala chodiť na strednú školu, s modelingom si dala pauzu. Vrátila sa k nemu až v roku 2008, kedy sa zúčastnila austrálskej reality show Make Me a Supermodel. Porotu očarila natoľko, že sa umiestnila na druhom mieste. Medzi porotcami vtedy sedel aj známy model Tyson Beckford, ktorého Shanina okúzlila až tak, že sa dali dokopy. Po skončení šou, kedy nemala ani 18 rokov, dostala svoj modelingový kontrakt. Následne sa presťahovala do mekky módy New Yorku a tam mohla jej kariéra konečne naplno odštartovať.

Na móle debutovala v roku 2009, kedy kráčala na ôsmich prehliadkach. Odtiaľ to bol už len krôčik k predvádzaniu pre veľké módne domy, ako Chanel, Tom Ford alebo Oscar de la Renta. Najväčší úspech prišiel v roku 2011, keď sa po prvýkrát objavila na najkrajšej prehliadke roka. Áno, hovoríme o Victoria's Secret Fashion Show. Stala sa tak v poradí piatou austrálskou modelkou, ktorá kráčala na tejto prestížnej šou. Odvtedy sa objavila na každej prehliadke VS s výnimkou rokov 2013 a 2016. Shanina v súčasnosti spolupracuje s touto obľúbenou značkou spodnej bielizne aj mimo prehliadkového móla. Čo sa týka jej súkromného života, krásna modelka je šťastne zasnúbená s DJ Ruckusom. O ich vzťahu sme už čo to popísali v nsaledujúcom článku.

Späť
Zdieľať
Diskusia