Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2017, 12:52
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Takmer 10-ročná vila z bratislavských Rusoviec, ktorej nadčasový interiér dokáže zaujať aj v roku 2017

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Nie vždy vám musíme nutne ukázať novostavbu, aby bolo jasné, že aj v našich končinách vzniká kvalitná architektúra a dizajn.

Ešte možno 2-3 roky dozadu by sme si nedovolili tvrdiť, že architektúra a dizajn vznikajúci u nás doma na Slovensku má vo veľkom množstve prípadov naozaj svetovú úroveň. Dnes však s čistým svedomím môžeme napísať, že tomu tak v skutočnosti je a nás to samozrejme teší. Desiatky reálnych príkladov na našej stránke sú toho jasným dôkazom. Časť danej zásluhy určite patrí aj obľúbenému bratislavskému štúdiu PLUSMINUSARCHITECTS, ktorých práce sa vyznačujú nadčasovosťou.

Našich pravidelných čitateľov by teda nemal prekvapiť fakt, že si ukážeme ďalší projekt z portfólia tímu architektov okolo Maroša Fečíka. Tentokrát pôjde o stavbu nachádzajúcu sa v mestskej časti Rusovce patriacej pod naše hlavné mesto. Konkrétne pôjde o rodinný dom nesúci názov M2, ktorý ako to už býva pri vyššie uvedených tvorcoch dobrým zvykom, má pomerne neštandardný vzhľad plný moderny. Pôdorys s nepravidelným tvarom, veľké presklené plochy či drevené obloženie dominujú naprieč celej spodnej časti domu, ktorého výmera činí presne 295 metrov štvorcových a nám sa to páči aj napriek veku. Nie, že by bola daná usadlosť stará, má len 9 rokov, ale v dnešnom veľmi rýchlom svete jeden nikdy nevie, že?

Každopádne, to čo nás na danom sídle zaujalo najviac, je jeho interiér s úžasnou atmosférou. Priestrannosť a vzdušnosť jednotlivých priestorov, kombinácia vybraných materiálov, dispozícia, vkusné zariadenie, to všetko spolu hrá dokonale takmer ako slovenská filharmónia. Akonáhle k tomu pripočítame ešte nádherný rovinatý pozemok s dostatočnou veľkosťou, tak ani nie je možné čudovať sa z výhry prestížnej súťaži CE·ZA·AR v roku 2009. Viac by vám už ale mala určite napovedať nasledujúca séria záberov v galérii nižšie, o ktorú sa postaralo duo fotografov v zložení Paťo Safko a Dano Veselský. Nech sa páči...

Pokiaľ viete aj o iných architektonických alebo dizajnérskych štúdiách z našich končín, ktoré taktiež stoja za pozornosť širšieho publika, tak neváhajte a pošlite nám tip na e-mailovú adresu uvedenú v profile vyššie. Ďakujeme za spoluprácu!

Domov
Zdieľať
Diskusia